Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Šlēgelmilhs "World Final" pirmajā braucienā aizcīnās līdz ceturtajai vietai

Šlēgelmilhs "World Final" pirmajā braucienā aizcīnās līdz ceturtajai vietai
Haralds Šlēgelmilhs (priekšplānā)
Foto: https://twitter.com/lamborghinisc

Sestdien Spānijā, Valensijas trasē "Lamborghini Super Trofeo World Final" sacensību ietvaros tika aizvadīts pirmais brauciens, kurā ceturto vietu izdevās gūt latviešu autosportistam Haraldam Šlēgelmilham.

Pasaules finālā, kas notiek reizi gadā sezonas noslēgumā, cīņā dodas ātrākie braucēji no "Lamborghini Super Trofeo" čempionātiem Eiropā, Āzijā un Amerikā. Eiropas čempionāta noslēdzošajā posmā, kas notika jau piektdien, Šlēgelmilhs abos braucienos izcīnīja trešo vietu, taču ar to bija par maz, lai iegūtu čempiona titulu.

Jau vēstīts, ka par čempionu kļuva dānis Deniss Linds. Tikmēr Šlēgelmilhs sezonu pabeidzis vicečempiona godā, izcīnot tikpat punktus kā trešās vietas ieguvējs Vito Postiljone.

EČ kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Linds123
2.Šlēgelmilhs116
3.Postiljone116
4.Kodričs106
5.Zočlings68
6.De Marko/Del Monte63/53
7.Spinelli63
8.Špenglers51
9.Fulgenci36
10.Ineihens29

"Artline Team Georgia" komandu pārstāvošais Šlēgelmilhs sestdien "World Final" pirmajā braucienā startēja no otrās pozīcijas un startā cīnījās par pirmo vietu ar Lorisu Spinelli, vienubrīd jau atradās itālim priekšā, tomēr dažus līkumus vēlāk izslīdēja zālienā.

Pēc šī neveiksmīgā sacensību sākuma Šlēgelmilhs bija atkritis uz pašām beigām, atrodoties ārpus vadošā divdesmitnieka, tomēr turpinājumā veica daudzas apdzīšanas. Pēc pitstopa veikšanas latvietis ieņēma jau sesto pozīciju, bet līdz finišam viņam izdevās pakāpties līdz pat ceturtajai vietai.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Vito Postiljone, otro vietu ieņēma 2016. gada Eiropas čempions Linds, kamēr trešais finišēja Ričards Antinuči.

Svētdien, 4. decembrī Valensijas trasē notiks "Lamborghini Super Trofeo World Final" otrais brauciens, kurā Haralds Šlēgelmilhs arī startēs no otrās pozīcijas.

"World Final" pirmā brauciena rezultāti

VietaPilotsRezultāts
1.Postiljone32 apļi
2.Linds+2.321
3.Antinuči+12.368
4.Šlēgelmilhs+22.903
5.Broikerss+40.338
6.De Marko+41.712
7.Veglia/Fontana+53.935
8.Džanoni+54.307
9.Doviciozo+54.779
10.Pelegrinelli+1:10.234
.........

Startēja: 25 mašīnas

Pirmā brauciena atkārtojums


Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.