Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Čempionu čempions - Ekstroms

Čempionu čempions - Ekstroms
Mihaels Šūmahers un Matiass Ekstroms
Foto: Scanpix Sweden

Šodien Ķīnā noskaidrojies, ka šī gada Čempionu čempions trešo reizi ir Matiass Ekstroms, kurš finālā pārspēja Mihaelu Šūmaheru.

Vispirms Ekstroms fināla pirmajā braucienā ar "RoC" automašīnu par 0,4 sekundēm pārspēja Šūmaheru. Otrajā braucienā abi sportisti sacentās ar "KTM X-bows", un arī šoreiz labāks bija Ekstroms, kurš tādejādi trešo reizi kļuva par Čempionu.

"Šī man ir īpaša diena, jo šis gads man ir bijis neveiksmīgs," laimīgi saka sacensību uzvarētājs. "Gadu beigt ar uzvaru pār Šūmaheru ir fantastika." Jāatzīmē, ka Šūmaheram ceļš uz finālu nebija diez ko viegls. Vispirms ceturtdaļfinālā viņš ar "X-bows" spēkratu pārspēja Miko Hirvonenu, bet pusfinālā vācietis apsteidza Sebastienu Fetelu. Ekstroms ceturtdaļfinālā tikās ar Kristensenu, bet pusfinālā viņa pretinieks bija Džensons Batons.

Atgādināsim, ka vakar trešo reizi pēc kārtas Nāciju kausu gadskārtējās čempionu sacīkstēs izcīnīja Vācijas izlase, kuras sastāvā atkal brauca Mihaels Šūmahers un Sebastiens Fetels. Finālā vāciešu duets pārspēja "Autosport GB" komandu, kuras sastāvā brauca Džensons Batons un Endijs Priols.

Pēdējo sešu gadu uzvarētāji

GadsVietaUzvarētājsUzvarētājs Nāciju kausā
2009.ĶīnaMatiass EkstromsMihaels Šūmahers un Sebastiens Fetels
2008.LondonaSebastiens LēbsMihaels Šūmahers un Sebastiens Fetels
2007.LondonaMatiass EkstromsMihaels Šūmahers un Sebastiens Fetels
2006.FrancijaMatiass EkstromsHeiki Kovalainens un Markuss Gronholms
2005.FrancijaSebastiens LēbsToms Kristensens un Matiass Ekstroms
2004.FrancijaHeiki KovalainensŽans Alezī un Sebastiens Lēbs

Izmantotie resursi:
raceofchampions.com


, 2009-11-04 18:52, pirms 14 gadiem
Sumahers karjeru ir beidzis bet turpina papildinat savu trofeju utt gaiteni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-04 18:54, pirms 14 gadiem
jauka zina
, 2009-11-04 18:55, pirms 14 gadiem
keisx rakstīja: "Šī man ir speciāla diena, jo šis gads man ir bijis neveiksmīgs," - autor, varbūt tomēr "īpaša", šajā gadījumā?
tipa bija totalizators un uzvaretajs bija zinams tapec "Speciāla diena"
, 2009-11-04 19:20, pirms 14 gadiem
"šī gada Čempionu čempions trešo reizi ir Matiass Ekstroms" - šis teikums fascinē...varētu padomāt ka Čempionu čempionu noteica trešo reizi!
, 2009-11-04 19:29, pirms 14 gadiem
Žēl Šumaheru, bet ceru, ka viņš nepadosies un nākamgad uzvarēs!
, 2009-11-04 20:07, pirms 14 gadiem
Timofejs rakstīja: Žēl Šumaheru, bet ceru, ka viņš nepadosies un nākamgad uzvarēs!
diez vai vinjs jutas apbedinats-cinities un uzvaret si gada F1 cempionu un vicecempionu....kads pats vairs nav aktivajaa sporta,ir gana labs panakums...!
, 2009-11-04 20:56, pirms 14 gadiem
Šumahers joprojām labākais starp F1 pilotiem...vismaz šajā ŠOVĀ Meistarību nepazaudēsi
, 2009-11-04 21:46, pirms 14 gadiem
diez kapēc Ekstroms nepāriet uz F1, gribās beidzot redzēt kādu zviedru f1
, 2009-11-04 22:41, pirms 14 gadiem
Saja sacikste pietruka Loebs luk tad gan butu cempionu cempionu sacikste.bt apsveicu zviedru ar uzvaru.Abi frici labi izskatijas grupas prieksaciksu braucienos-gan sumis,gan Vetels.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Itālijas mediji: Sainss startēs "Mercedes" komandā

Itālijas vadošos preses izdevumus aplidojusi informācija, ka "Mercedes" komanda jau pieņēmusi lēmumu uz 2025. gada "Formula 1" sezonu nolīgt Karlosu Saincu. Par to, ka šobrīd notiek padziļinātas sarunas, jau vēsta arī Eiropas mediji.