Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Māris Neikšāns: "Būs interesanti atgriezties atpakaļ jaunībā"

Māris Neikšāns: "Būs interesanti atgriezties atpakaļ jaunībā"
Māris Neikšāns (pa labi). Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē, norisināsies noslēdzošais folkreisa vasaras kausa posms, kurā uz starta izies arī daudzkārtējais Latvijas autokrosa, rallijkrosa, kartinga un rallija čempions Māris Neikšāns (VW Golf II).

Pavisam kopā dalību sacensībām apstiprinājuši 60 braucēji. Pirms pēdējā posma kopvērtējumā Mārtiņam Spīķim ir 76 punkti, Mikam Gabrānam 65, bet Edgaram Trallam 60. Tas nozīmē, ka, ja Gabrāns ir gatavs uzvarēt arī Brenguļos, Spīķim jābūt vismaz astotajam, lai noturētu kopš pirmā posma glabāto līderpozīciju. Trallam uzvaras gadījumā būtu jācer, lai Mārtiņš nav augstāk par 14. pozīciju, bet Gabrāns nedrīkstētu būt augstāk par trešo pozīciju. Pietiekami saspringti, turklāt 60 dalībnieku sastāvs aprīs katru, kurš pieļaus kaut mazāko kļūdu. Jau iepriekšējais posms Priekulē ar divreiz mazāku sastāvu pierādīja, ka tehnikas problēmas un kļūdas var būt īpaši sāpīgas.

Kā viens no pēdējiem dalību folkreisa sacensībās apstiprināja daudzkārtējais Latvijas autokrosa, rallijkrosa, kartinga un rallija čempions Māris Neikšāns (VW Golf II).

''Folkreisā nolēmu braukt vien ceturtdienas vakarā, pēc tam, kad mans krustdēls Toms Edušs, kurš brauc gan folkreisā, gan autokrosā, piedāvāja man piedalīties šajās sacensībās. Brenguļos brauks gan viņš, gan mans bērnības draugs Māris Lešinskis. Tieši ar Māri esmu uzsācis savas autosporta gaitas, kad kopā pa Mūsas trasi, pagalmiem braucām ar kartingiem, bet vēlāk ar dažādām mašīnām. Draugu pulkā pa Mūsas trasi rīkojām tādas vietējā mēroga sacensības. Tagad būs interesanti abiem kopā nostāties uz starta līnijas oficiālās sacensībās. Par cik viņi nolēma braukt, tad man nekas cits neatlika, ka pievienoties viņiem. Jāsaka liels paldies Tomam, kurš iespringa, lai atrastu man labu mašīnu,'' sarunā ar portālu Go4speed pastāstīja Māris Neikšāns.

''Folkreiss, kur izmaksas ir demokrātiskas, ir laba disciplīna, kas ļoti palīdz iesācējiem spert pirmos soļus autosportā. Esmu sekojis folkreisam arī iepriekš, jo Toms iepriekš ir braucis, un arī es esmu braucis viņam līdzi un devis padomus. Būs interesanti – daudz labu braucēju, kas mums sola spraigas cīņas. Būs interesanti atgriezties atpakaļ jaunībā (smejas). Skaidrs, ka nebūs viegli, jo puiši, kas brauc regulāri, ir labi satrenējušies un ir formā, kamēr es ļoti sen neesmu braucis tādā barā. Būs jautri.''

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed


Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.