Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Mirušā" supersprinta vietā plāno jauna, unikāla formāta sacensības

"Mirušā" supersprinta vietā plāno jauna, unikāla formāta sacensības
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Jau zinām, ka šogad tika atcelti vairāki Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Standartautomobiļu komisijas (SAK) supersprinta posmi. Taču tas nenozīmē, ka tādu sacensību, kurās var piedalīties ar „ielas” automašīnām (tādas, kuras nav būtiski uzlabotas un var piedalīties ceļu satiksmē, jo tām ir izieta tehniskā apskate) vairs nebūs.

Kā atzina LAF SAK komisijas padomes priekšsēdētājs Juris Mūrnieks – supersprinta formāts 10 pastāvēšanas gados sevi izsmēla: „Līdzīgi kā kādreiz tas notika ar standartauto ralliju daudzcīņu. Labā iezīme ir tā, ka daudzi sportisti no supersprinta ir pārgājuši, ja tā var izteikties – augstākā līgā un tagad startē minirallijā. Taču skaidrs ir viens – bez amatieru sporta nevar pastāvēt arī lielais sports un mums ir jāatrod veids, kā izveidot sacensības, kuras būtu interesantas gan dalībniekiem, gan organizatoriem. Tieši tāpēc es uz sarunu aicināju vairākus potenciālos organizatorus, lai kopīgā sarunā šo jauno veidu atrastu un izveidotu.”

Lai arī notikusi tikai viena tikšanās – ir skaidrs, ka jau visticamāk uz šo ziemu braucējiem tiks piedāvāts kas jauns un saistošs. Lai attīstītu sportu reģionos un nesakāpinātu dalībniekiem sacensību izmaksas – viena no iespējām ir krāt punktus vairākos posmos savā reģionā un sezonas noslēgumā tikties visiem reģioniem vienā superfinālā. „Pagaidām tā ir tikai ideja. Es ticu, ka jaunais sacensību formāts būs uzrunājošs un mēs tiksimies jau citā kvalitātē, pirmā tikšanās ar organizatoriem bija ļoti pozitīva un radoša, tādēļ visi auto sprinta un daudzcīņas entuziasti diezgan droši var gatavoties jaunajai sezonai, jo sacensības būs,” tā J.Mūrnieks.

Ja runājam par supersprintu un gaidāmajām pārmaiņām – gribētos teikt tā: karalis ir miris – lai dzīvo karalis!

Izmantotie resursi:
LAF – Latvijas automobiļu federācija


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.