Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas kartingistiem pjedestāli visās ''Nordic Challenge'' klasēs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas kartingistiem pjedestāli visās ''Nordic Challenge'' klasēs
Publicitātes foto

Jūlija otrajā pusē Lietuvā, Aukštadvaris trasē, norisinājās Rotax Nordic Challenge kausa 1. posms kartingā, kurā piedalījās sportisti no Centrāleiropas un Ziemeļeiropas.

Kaut arī dalībnieku skaits bija salīdzinoši mazāks, kā iepriekšējos gadus, cīņas par godalgām bija sīvas. Jaunums šajā sezonā bija Micro Nano klase, kurā sacentās paši mazākie braucēji, kas sper savus pirmos soļus autosportā, bet arī tur emociju netrūka.

Kopvērtējumā Latvijas sportisti parādīja lielisku sniegumu, kāpjot uz pjedestāla visās klasēs, turklāt Micro, Mini, Junior, Senior un DD2 Masters ieņemot augstāko vietu.

Micro Nano klasē vienīgais Latvijas pārstāvis Mārtiņš Dreibe Superfinālā ieņēma 1. vietu, kaut arī iepriekšējos braucienos bija jāpiekāpjas Lietuvas jaunajam censonim Jokubas Vaskelis.

Micro klasē savu līdz šim labāko sniegumu parādīja Toms Strēle, ieņemot pirmās vietas visos braucienos, sākot no kvalifikācijas un beidzot ar Superfinālu. Rolandam Sprūdem 5. vieta, Marko Plintam 7. vieta. Vēl viens Latvijas braucējs Adrians Tions diemžēl nevarēja piedalīties sacensībās, jo treniņu laikā cieta negadījumā un iegūtās traumas liedza turpināt sacensības.

Mini klasē, cīnoties ar tehniskām problēmām pirmo vietu Superfinalā izcīnīja Alexanders Skjeltens, kuram ne brīdi atslābt neļāva Roberts Purmalis, ieņemot 2. vietu. Edgars Vilcāns parādīja lielisku sniegumu fināla braucienos, bet Superfinālā, neskatoties uz ātrāko apļa laiku, tomēr palika 5. vietā.

Junior klasē latviešu braucēji bija nepārspējami. Tomass Štolcermanis – 1. vieta, Mārtiņš Janovskis – 2. vieta, Patriks Noels Ločmelis – 3. vieta, Ričards Vecvagars – 5. vieta, Miķelis Buka – 9. vieta. Interesanti, ka vienīgā, kas sastādīja nopietnu konkurenci Latvijas vadošajiem braucējiem bija lietuviešu sportiste Andreja Vibriantyte (4. vieta), atstājot savus tautiešus tālu aiz muguras.

Senior klasē uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Gustavs Māliņš, Artjomam Šestakovam – 4. vieta.
DD2 klasē norisinājās sīvas cīņas, jo šajā klasē bija visvairāk dalībnieku – 18. Superfināla braucienā Kristam Zideram izdevās finišēt 3. vietā, Matvejam Makušinam – 8. vietā, Zanei Mēnesei – 12. vietā.

DD2 Masters klasē Latvijas braucēji sastādīja pusi no visiem dalībniekiem. Superfināla rezultāti: Henrijs Grūbe – 1. vieta, Iļja Aļoškins – 3. vieta, Ēriks Gasparovičs – 4. vieta, Emīls Kerimovs – 7. vieta.

Sveicam visus sportistus, viņu komandas un līdzjutējus ar lieliskajiem panākumiem! Uz drīzu tikšanos Rotax Nordic Challange kausa 2. posmā, kas norisinājies Kandavā, 14./15. augustā.

Informāciju sagatavoja:
Evija Strēle