Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Sestdien Alūksnes ezerā notiks Baltijas čempionāts ūdens motosportā

Sestdien, 7. jūlijā Alūksnes ezerā notiks Baltijas čempionāts ūdens motosportā, kurā sportisti cīnīsies par godalgām deviņās laivu klasēs. Vienlaikus šīs sacensības būs arī Latvijas čempionāta otrais posms. Šā gada Baltijas čempionāts ir iekļauts starptautiskajā sacensību kalendārā, kas dod papildu motivāciju ūdens motosporta pilotiem gatavoties sacensībām

Baltijas čempionāts ik gadu notiek citā valstī – pērn tā norises vieta bija Igaunija, bet nākamgad tas noritēs Lietuvā. Alūksnes ezers kā sacensību norises vieta izvēlēts tādēļ, ka šeit esošā trase atbilst Starptautiskās ūdens motosporta federācijas noteikumiem un ir sakārtota sacensībām nepieciešamā infrastruktūra.
- Alūksne kā ūdens motosporta sacensību vieta ir visnotaļ spraiga gan sportistiem, gan pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Katru gadu Alūksnes novada pašvaldības pārstāvji parūpējas par interesantu pasākuma un aktīvās atpūtas programmu, kas priecē dalībniekus.

Šā gada Baltijas čempionāts ir iekļauts starptautiskajā sacensību kalendārā, kas dod papildu motivāciju ūdens motosporta pilotiem gatavoties sacensībām, - teic Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems.

Atklāšanas ceremonija sāksies pulksten 12 Alūksnes Pilssalā, kam sekos parādes brauciens un arī pirmais starts. Jāpiebilst, ka pusstundu pirms sacensību atklāšanas pasākuma muzicēs Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris. Savukārt sacensību uzvarētāju apbalvošana turpat Pilssalā notiks pulksten 19.
Sacensību dalībnieku rindās redzēsim sportistus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, kā arī, iespējams, no Skandināvijas valstīm.

Sacensības noritēs jauniešu klasēs JT250 un GT15, pārejas klasēs Formula4S, S550, T550, O500, OSY400, FR1000 un RN2000. Katrā klasē piloti sacentīsies trīs braucienos. Tāpat sacensību dalībnieki cīnīsies par godalgotajām vietām komandu un arī valstu vērtējumā. Formula4S laivu klasē šajā sezonā redzēsim jaunus pilotus, kas jau piedalījušies Pasaules čempionāta posmos Vācijā un Francijā, kā arī Eiropas čempionātā Zviedrijā. Tā lietuviešu pilots Edgaras Rjabko Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, bet „Jūrmala Racing Team” pilotam Nikitam Lijcam viņa debijas sezonā 5. vieta. Savukārt Alūksnes ūdens motosporta kluba „NordOst” pārstāvis Reinis Musts Latvijas čempionāta I posmā guva lieliskus panākumus, izcīnot 1. vietu S550 klasē.
Protams, ka Alūksnē par godalgām cīnīsies pašmāju ūdens motosporta kluba „NordOst” sportisti – S550 klasē sacensībās piedalīsies Raimonds Špacs, Gints Rozenbergs un jau minētais Reinis Musts, RN2000 klasē pie starta laipas stāsies Normunds Sniķers, savukārt Formula4S klasē startēs Ivo Egle.

Godalgoto vietu ieguvējiem individuālajā vērtējumā sacensību organizatori šogad pasniegs pašvaldības sarūpētas medaļas, bet uzvarētājus sagaidīs arī speciālas balvas. Savukārt labākie valstu un sporta klubu vērtējumā saņems kausus.

Skatītāji sacensības varēs vērot gan no Pilssalas, kur atradīsies sacensību centrs, gan arī peldvietā „Vējiņš”, Tempļakalnā vai citviet Alūksnes ezera krastmalā. Jāpiebilst, ka ieejas maksa Pilssalā sacensību dienā būs viens lats, bet peldvietā „Vējiņš” – piecdesmit santīmu. Atgādinām, ka sacensību laikā skatītājiem jāizturas atbildīgi gan pašiem pret savu, gan arī sportistu veselību un dzīvību, tādēļ peldēties braucienu laikā ir kategoriski aizliegts.

Sakarā ar sacensībām 7. jūlijā no pulksten 9 līdz 19 būs slēgta citu ūdens transporta līdzekļu kustība iekšezerā. Arī transportlīdzekļu satiksme pār Pilssalas tiltu, izņemot ar sacensību norisi saistītos transportlīdzekļus, būs slēgta no 6. jūlija pulksten 16 līdz 7. jūlija pulksten 24.

Jāpiebilst, ka ūdens motosporta sacensību apmeklētājiem būs iespēja vērot arī cita veida sacensības, jo Alūksnes Muižas parkā sestdien no pulksten 12 notiks Livonijas kausa izcīņa apvidus loka šaušanā.
Savukārt sestdienas vakarā Pilssalas estrādē pulksten 22 sāksies atpūtas pasākums „Samantas Dance party”, kurā piedalīsies Samanta Tīna, DJ Japānis un grupa „Mono”.

Sacensības organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Alūksnes ūdens motosporta klubu „NordOst”, sacensību norisi atbalsta SIA „Virši A”, SIA „Rūpe”, SIA „Ašukalns”, SIA „UNTI”.


Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.