Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Diksons un Hanters-Rejs uzvar Detroitas dubultposmā

Juris Miņins
Juris Miņins

Diksons un Hanters-Rejs uzvar Detroitas dubultposmā
Skots Diksosn
Foto: AP/Scanpix

Skots Diksons un Raiens Hanters-Rejs aizvadītajā nedēļas nogalē tika pie uzvarām "IndyCar" seriāla septītajā un astotajā posmā, kas abi norisinājās Detroitas pilsētas ielās.

Kā pēdējās sezonās ierasts, "IndyCar" čempionāta kalendārā Detroitas pilsētas trasei ir īpaša vieta, proti, tā ir vienīgā trase, kas vienas nedēļas nogales laikā uzņem divus seriāla posmus pēc kārtas. Tāpat, kā ierast, šie posmi notiek pašā vasaras ievadā – maija beigās vai jūnija sākumā.

Pirmajā nedēļas nogales braucienā, kas norisinājās sestdienā, par uzvarētāju kļuva četrkārtējais seriāla čempions, veterāns Skots Diksons, kurš līdz šim posmam 2018. gada sezonā nebija atradies vadībā ne apli. Diksons finišēja 1.8 sekundes priekšā Raienam Hanteram-Rejam, bet aiz viņiem sekoja Aleksandrs Rosi un Marko Andreti. Šāda finišēšanas kārtība ir ļoti simboliska, jo Diksonam šī bija 42. uzvara karjerā un tas viņam ļāva ieņemt dalītu trešo vietu visu laiku uzvarām bagātāko pilotu ieskaitē, panākot Maiklu Andreti, bet visi trīs aiz uzvarētāja palikuši piloti pārstāvēja tieši Andreti vadīto komandu.

Savukārt otrās sacīkstes Detroitas Bellas salā sākās ar ievērojamu novēlošanos, jo iesildīšanās aplī, izejot no pagrieziena, kļūdu pieļāva drošības mašīnas ekipāža un ietriecās trases nožogojumā. Pēc šī incidenta trase bija jāuzkopj, kamdēļ arī radās lielā pauze.

Pievēršoties sacīkstēm, jāsaka, ka tajās Raiens Hanters-Rejs atkal ilgu laiku atradās otrajā pozīcijā, atpaliekot no sava komandas biedra Aleksandra Rosi, kuram gan bija ļoti lielas problēmas noturēt kolēģi, jo abiem bija atšķirīga pitstopu stratēģija. Rosi pie mehāniķiem devās divreiz, kamēr Hanter-Rejs izvēlējās braukt ar vieglāku auto, taču garāžu apmeklēt trīsreiz. Viņu cīņa beidzās septiņus apļus pirms finiša, kad Rosi izslīdēja no trases un tas pavēra Hanteram-Rejam brīvu ceļu līdz finiša līnijai un rūtotajam karogam.

Par brauciena lielāko neveiksminieku var saukt francūzi Sebastjanu Burdē, kurš pirmajos pagriezienos pārdūra aizmugurējo riepu, taču, dzelteno karogu dēļ, prata atgriezties sacīkstē un beigu beigās tika arī līdz līderu grupai, taču tad atkal nespēja novaldīt savu auto un ietriecās trases nožogojuma barjerā.

11 sekundes pēc sacensību uzvarētāja finišēja šīssezonas "Indy 500" uzvarētājs Vils Pauers, kurš ierindojās otrajā vietā, bet Eds Džonss palika trešais. Skots Diksons otro braucienu noslēdza ceturtajā pozīcijā.

IndyCar Series kopvērtējums, Top-10

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Vils Pauers2/309
2.Skots Diksons1/304
3.Aleksandrs Rosi1/298
4.Raiens Hanters-Rejs1/278
5.Džozefs Ņūgārdens2/270
6.Roberts Vikenss232
7.Greiems Reihals221
8.Marko Andreti197
9.Sebastjans Burdē1/194
10.Simons Paženo188
.........

Izmantotie resursi:
https://www.indycar.com/