Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Blušs 'Formula Drift' Ņūdžersijas posmā izcīna 3.vietu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Blušs 'Formula Drift' Ņūdžersijas posmā izcīna 3.vietu
Kristaps Blušs
Foto: No sportista personīgā arhīva

Prestižajā ''Formula Drift'' 4.posmā, kas notika Ņūdžersijā, ASV, latviešu HGK komandas braucējs Kristaps Blušs izcīnīja trešo vietu. Šis bija otrais posms pēc kārtas, kad vienīgais latviešu pārstāvis prestižajā ''Formula Drift'' čempionātā kāpj uz goda pjedestāla.

Pagājušajā posmā, kas notika Atlantā, Blušs pēc veiksmīgas kvalifikācijas izcīnīja trešo vietu. Gan sportists, gan līdzjutēji cerēja, ka arī šajā posmā Kristapam veiksies tikpat labi, un arī šoreiz Blušs nelika vilties saviem atbalstītājiem.

Kvalifikācijā Blušs izcīnīja augsto ceturto vietu, kas viņam ļāva automātiski iekļūt Top 16, kamēr citi braucēji vēl cīnījās Top 32. Top 16 braucienā Blušam pretim stājās Neits Hamiltons. Pirmais pa priekšu brauca Blušs. Jau pirmajā līkumā Hamiltons nenovaldīja savu auto un ieskrēja sienā, tādējādi izstājoties no turpmākām cīņām. Tikmēr mūsu braucējs iekļuva Top 8.

Šajā reizē Top 8 Blušam pretim stājās pagājušā posma uzvarētājs un kopvērtējuma līderis Džeims Dīns. Aizvadot gan labu vadošo, gan sekojošo braucienu, Blušs spēja iekļūt Top 4, kur viņam pretim stājās Mika Esa. Pēc laba sava vadošā brauciena Kristapam nedaudz neizdevās sekojošais brauciens, kur tika pieļautas kļūdas, kas tādējādi visiem trijiem tiesnešiem vienbalsīgi ļāva paziņot, ka par uzvaru šajā posmā cīnīsies Mika Esa, kamēr Blušam bija jāsamierinās ar trešo vietu. Uzvaru beigās izcīnīja Odi Bakčis, kurš pārspēja Esu.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem Kristaps pakāpies jau uz sesto vietu, no līdera Dīna atpaliekot 90 punktus.