Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

''Openkart Latvija'' komanda startēs Daytona 24 stundu sacīkstēs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Openkart Latvija'' komanda startēs Daytona 24 stundu sacīkstēs
Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē seši Openkart braucēji ir devušies uz Lielbritāniju, lai Miltonkeinsas (Milton Keynes) kartinga trasē 4. un 5. maijā piedalītos Daytona 24 stundu sacīkstēs.

"Openkart Latvija" komandas kodolu veidu "3Pera" vienības braucēji Rūdolfs Šmits, Edgars Sproģis un Jānis Čudovs, kā arī "Movers.lv" braucējs un pērnā gada labākais debitants Dāvis Zalmans, Dāvja brālis Mārtiņš, kurš kartinga trasēs gan retāk manāms, kā arī 2016. gada Ceļojošā kausa ieguvējs Dāniels Lācis.

24 stundu sacīkstes notiks divās klasēs - DMAX un SODI. Sodi ieskaite vienlaikus ir arī SWS Endurance sistēmas sastāvdaļa, bet mūsējie brauks ātrākajā DMAX, kur tiek izmantoti Rotax Max 125 kubikcentimetru dzinēji, kas atbilst RM Junior, kā arī īres kartinga specifikai pielāgota šasijas.

Sestdien, 4.maijā, pulksten 14.00 pēc Latvijas laika notika kvalifikācija, bet sacīkstes starts pulksten 15.00, bet finišs svētdien pulksten 15.00. Piektdienas treniņos mūsu braucēji uzrādīja atzīstamus rezultātus, pielāgojoties sev neierastajai tehnikai, turklāt bija mainīgi laikapstākļi, kuros tradicionāli baltieši ir spēcīgi un ar visai lielu pieredzei.

Liels gandarījums, ka mūsu braucēji arvien plašāk iziet starptautiskajā arēnā - vairākus gadus ar panākumiem piedalāmies Dubai 24 stundu sacīkstē, esam aktīvi Sodi World Series sistēmā, beigu beigās pirms vairākiem gadiem Andrejs Laipnieks kļuva par RedBull Kart Fight Pasaules čempionu.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības