Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" čempionāta 50. sacīkstēs pirmo uzvaru izcīna Sproģis

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" čempionāta 50. sacīkstēs pirmo uzvaru izcīna Sproģis
Foto: Edgars Beļakovs/Openkart.lv

Ar Edgara Sproģa uzvaru "Speedway kartodromas" kartinga trasē pie Elektrēniem, Lietuvā noslēdzies Openkart čempionāta sezonas ceturtais posms.

Šī bija Edgara lielā diena - izcīnīt savu pirmo uzvaru jubilejas 50. čempionāta posmā ir jāmāk. Šī uzvara turklāt Edgaram ļauj pakāpties uz otro vietu kopvērtējumā, apsteidzot pat divkārtējo čempionu Krišu Jaunzemi. Bez tā, ka Sproģim pirmā uzvara, viņam arī pirmais ātrākais aplis un kopējais izcīnīto punktu skaits - 1000. Protams, ka arī Izicinājuma kausā Edgars sāk jau pārrakstīt vēsturi, atkārtojot Kaspara Rituma rekordu ar četrām uzvarām pēc kārtas, bet sezonu ar četrām uzvaram četros posmos sācis vēl nav neviens Izaicinājuma kausa ieskaitē. Edgars Sproģis noteikti šobrīd pretendētu uz balvu "Most Improved Driver".

Aiz Sproģa finišēja čempionāta līderis Andrejs Laipnieks, kurš šobrīd ir izcilā formā un šķiet visai pārliecinoši ir sācis ceļu pretī otrajam titulam, bet trešais finišēja Krišs Jaunzemis. Izaicinājuma kausā aiz Sproģa tuvākais konkurents bija meklējams tikai otrajā desmitniekā, jo otrās vietas ieguvējs Aleksejs Sjomins savā 100. Openkart sacīkstē finišēja 11., bet trešās vietas ieguvējs Kristaps Mietulis 13.vietā.

Komandām uzvara un jauno kopvērtējuma līderu gods "3Pera" (Sproģis, Čudovs, Šmits) - komanda, kura šķiet vislabāk sabalansētākā no pārējām čempiona titula tīkotājām, regulāri visiem trim braucējiem iekļūstot finālā. Otrie "Movers.lv" (Laipnieks, Ritums, Zalmans), bet trešie, šoreiz bez Jurija Fedorenko "FM Racing" (Jaunzemis, Emīls Bērziņš).

"Smago" ieskaitē izcils sniegums 2011.gada čempionam Zintim Grandbergam, kurš izcīnīja uzvaru vienā no aizraujošākajiem braucieniem Openkart vēsturē - B finālā un, pateicoties Grīnieka un Leščauskas izstāšanās un Šmita sodam, izcīnīja augsto 7.vietu kopvērtējumā un uzvaru ieskaitē, kur otrais EMīls Bērziņš, bet trešais veterāns Vilnis Kepe. Debitantiem uzvara ieskaites līderim Dāvim Zalmanam, otrais Jānis Kornis, bet trešais Nauris Agafonovs.

4.posma finālbrauciena rezultāti

VietaDalībnieksKomandaDistance
1.Edgars Sproģis3PERA15 apļi
2.Andrejs LaipnieksMOVERS.LV+4.375
3.Krišs JaunzemisFM RACING+5.242
4.Ričards FreibergsBBV+13.866
5.Harijs CīrulisBALTIE VETERĀNI+16.599
6.Jānis Čudovs3PERA+19.826
7.Zintis GrandbergsGRAND RACING+58.941
8.Rūdolfs Šmits3PERA+23.118 (1v)
9.Vytautas LesciauskasNF
10.Kristaps GrīnieksBALTIE VETERĀNINF

Visi rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības