Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Pēc kājas zaudēšanas, vēsturisko ''Volgu'' sacensībās atgriežas Tomsons

Pēc kājas zaudēšanas, vēsturisko ''Volgu'' sacensībās atgriežas Tomsons
Jānis Tomsons

''Ghetto Family” Latvijā un Eiropā šogad pārstāvēs autosportists Jānis Tomsons, kurš 2012.gadā atgriezās autosportā pēc kājas zaudēšanas un šogad turpinās startēt vēsturisko ''Volgu” sacensībās Latvijā un Eiropā.

Jau šo sestdien, 4. maijā plkst.11:20 Biķernieku trasē tiks atklāta jaunā autošosejas sezona ar sacensību ''Dzintara Aplis 2013” vēsturisko auto kausa izcīņas 1. posmu un autošosejas čempionāta 1. posmu Nacionālajā klasē.

Sacensībās ''Dzintara Aplis 2013” startēs ievērojams skaits Volgas, VAZ un vēsturiskās Formulas, kā arī Nacionālās klases spēkrati. Vienlaikus, pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma, šogad atkal norisināsies Latvijas čempionāts Volgu klasē, kur ar 25.numuru uz starta līnijas stāsies arī spēkrats, kuru vadīs autovadītājs ar īpašām vajadzībām Jānis Tomsons.

Jānis Tomsons veiksmīgi debitēja vēsturisko GAZ automašīnu sacensībās 2012.gada sacīkšu sezonā, kopvērtējumā ieņemot augsto 9.vietu. 2013.gadā Jānis plāno startēt vēsturisko automašīnu sacīkstēs Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Krievijā, tā demonstrējot cilvēku ar invaliditāti spējas un iespējas, kas uzlabo dzīves kvalitāti, fizisko un garīgo veselību.

''Bērnības sapnis piepildījās 2012.gadā, kad sākām šo projektu. Sākumā pat nebija nojausma, cik liela nozīme var būt tam, ko es daru. Šogad plānoju ar konkrētu piemēru un rezultātiem likt akcentu uz cilvēku ar invaliditati integrēšanu sabiedrībā. Mans elks un iedvesmas paraugs ir itāļu autosportists Alessandro Zanardi,” atzīst Jānis Tomsons. „Tāpēc šogad esmu plānojis startēt LAF rīkotajā Latvijas čempionātā un „Dzintara Aplis” kausa izcīņas posmos.”

Informāciju sagatavoja:
Sanda Brūna


, 2013-05-04 07:49, pirms 11 gadiem
Visu cieņu! Veiksmi
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.