Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Alonso tuvu līgumam ar "Porsche" Lemānas komandu

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso tuvu līgumam ar "Porsche" Lemānas komandu
Ar šo auto "Porsche" startē Lemānā
Foto: 24h-lemans.com

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso ir tuvu tam, lai noslēgtu vienošanos ar "Porsche" rūpnīcas komandu par startēšanu tās sastāvā 2015. gada Lemānas 24 stundu sacīkstē.

Tas gan nenozīmē, ka Alonso gatavojas iet Marka Vēbera pēdās un pamest F1 čempionātu. Alonso gadījumā līgums būtu tikai uz Lemānu un varbūt vēl kādu sacīksti, kamēr paralēli spānis aizvadītu pilnu F1 sezonu "McLaren" komandas sastāvā.

"Tā nebūtu alternatīva, bet gan papildinājums," ziņo spāņu laikraksts "El Mundo Deportivo".

Itāļu izdevums "Autosprint" vēsta, ka sākumā tiks paziņots par Alonso līgumu ar "McLaren" un tikai pēc tam sekos jaunumi saistībā ar sportista plāniem startēt Lemānā.

Nesen kļuva zināms, ka Lemānas 24 stundu braucienā "Porsche" sastāvā ar trešo auto nākošgad startēs Niko Hilkenbergs, kurš sagatavošanās nolūkā startēs arī Spā 6 stundu braucienē, bet paralēli veiks pilnu F1 sezonu "Force India" vienības rindās.

Alonso kā īpašais viesis Lemānu apmeklēja jau šogad, tomēr šajās leģendārajās sacīkstēs vēl nav startējis. 2015. gadā viņš acīm redzot dalīs trešo "Porsche" mašīnu kopā ar Hilkenbergu un vēl kādu pagaidām nezināmu pilotu. "El Mundo Deportivo" vēsta, ka Alonso nestartēs vienā mašīnā ar Vēberu, lai gan abi ir labi draugi.

Vienīgais šķērslis līgumam ar "Porsche" esot tas, ka šī rūpnīca un "McLaren" ir savstarpēji konkurenti ielas sporta auto nozarē. Tomēr nav šaubu, ka Alonso ir gana liela ietekme, lai šādas nianses būtu atrunātas līgumā ar "McLaren".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

     [+] [-]

, 2014-12-03 15:28, pirms 9 gadiem
Kas ta par dzisanos pec naudas, cerams ka McLaren to nepielaus.

     [+] [-]

, 2014-12-03 16:58, pirms 9 gadiem
Alonso pie Vēbera cienījami

     [+] [-]

, 2014-12-03 23:36, pirms 9 gadiem
tas pierāda ka Lemānas sacensības ir pakāpe virs F1.