Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Uz Polijas rallijkrosu dodas astoņi Latvijas sportisti

Uz Polijas rallijkrosu dodas astoņi Latvijas sportisti
Jānis Ikers. Foto: Dudek DV Photography

Krietni kuplākā skaitā nekā ierasts uz Polijas rallijkrosa čempionāta pēdējo posmu Torunā dodas astoņi Latvijas sportisti. Kopā ar lietuviešiem un daudzajiem mājniekiem sacīkste solās būt iespaidīga.

Latvijas krosa sezona strauji pieklust un rallijkrosa pašmāju aktivitātes beigušās. Tas dod sportistiem iespēju pamēģināt spēkus valstīs, kurās sezona vēl turpinās. Sacīkste būs arī Lietuvas rallijkrosa čempionāta piektais posms.

Nedēļas nogalē Torunā SuperCars klasē ar Citroen plāno startēt Jānis Veģeris, kurš sezonas sākumā vienu sacīksti Polijā jau aizvadīja. Vēl bez poļiem un Jāņa uz sacīksti dosies arī lietuvietis Arvids Galinis.

Tradicionāli Polijas čempionātā startējušie Jānis Ikers un Viktors Ellers SN-2000 klasē būs arī šoreiz, pievienojoties sešiem pieteiktajiem poļu braucējiem. Taču interesants papildinājums būs četri lietuvieši – Latvijas trasēs redzētie Mindaugs un Luks Sidabri un Rītis Rutkausks, kā arī Gedimins Jakulis. Interesanti, ka no Latvijas rallijkrosā kuplākās klases citi sportisti Polijas eksperimentu tomēr neplāno veikt, lai gan runas par pāris braucēju plāniem Torunas virzienā bija dzirdētas.

Toties mūsējie apsēduši Super 1600 klasi. Regulāri Polijā startējošajam un uz medaļām pretendējošajam Kristam Valteram pievienosies spēcīgie Arnis Odiņš, Edijs Ošs un Jānis Lideris, kā arī Touringcar čempions Juris Spīķis ar Škoda Fabia. TT Motorsport komanda uz Poliju vedīs Raisu Miņihanovu. Lietuviešiem šajā klasē Roks Jakubausks un Eimants Pavilonis. Daudzie ciemiņi klases dalībnieku skaitu paceļ līdz 15 mašīnām, kas ir daudz. Kristam Valteram būs ko iesvīst, cīnoties par Polijas čempionāta medaļām, jo būs jākontrolē ne tikai tiešie konkurenti, bet arī jāizrāda pretestība citiem baltiešiem cīņā par panākumiem.

Sacīkstē paredzēta ar Lietuvas Junior 1000 klases dalība, pašlaik tajā trīs pieteikumu – Skaite Prašukaite, Rītis Gurklis un Valds Mikužis.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv


Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.