Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais Eiropas čempions Nitišs startēs PČ pēdējā posmā DĀR

Ints Megnis
Ints Megnis

Divkārtējais Eiropas čempions Nitišs startēs PČ pēdējā posmā DĀR
Reiņa Nitiša un Vasilija Grjazina testi sporta kompleksā 333. Foto: "Sports Racing Technologies"

Divkārtējais Eiropas čempions rallijkrosā Reinis Nitišs novembra otrajā pusē dosies uz Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) gaidāmo šī gada pasaules čempionāta noslēdzošo posmu, kurā Latvijas vienības "Sports Racing Technologies" (SRT) rindās brauks RX2 klasē.

Septembrī Rīgā Nitišs triumfēja Eiropas čempionātā "Supercar" klasē, kontinenta čempiona titulu iegūstot otro reizi karjerā, jo 2013. gadā triumfēja "Super 1600". Pēc šī gada titula izcīnīšanas latvietis izteicās, ka, kaut Eiropas un pasaules čempionātu "Supercar" mašīnas ir praktiski identiskas, viņš atlikušajos pasaules meistarsacīkšu posmos nepiedalīsies. Tomēr tagad kļuvis zināms, ka Nitišs izmēģinās savus spēkus RX2 klasē.

"Jā, es pievienošos "Sports Racing Technologies" komandai uz pēdējo "RallyX Nordic" posmu Zviedrijā un pasaules čempionāta sacīksti DĀR. Vakar bija ļoti laba testu diena," izteicies Nitišs, kurš kopā ar otru SRT pilotu Vasiliju Grjazinu aizvadījis testus sporta kompleksa 333 klasē. "Pirmā testu diena bija saulaina un sausa, bet tad sāka līt. Domāju, ka tas ir labākais, kas varēja notikt vienā treniņu dienā, jo man bija iespēja izmēģināt mašīnu dažādos apstākļos. Domāju, ka atradu labu ātrumu, tomēr Zviedrijā redzēsim, ko tiešām varu paveikt ar šo mašīnu."

"Esmu tiešām priecīgs, ka man bija iespēja aizvadīt testus kopā ar Reini. Viņš palīdzēja man atrast pareizo mašīnas regulējumu un deva padomus braukšanas tehnikā," paudis Grjazins. "Tāpat šī man ir jauna motivācija. Braukšana kopā ar Eiropas čempionu rallijkrosā mani grūdīs uz priekšu, parādīt labāko rezultātu, ko spēju."

''RallyX Nordic'' rallijkrosa čempionāts ir viens no populārākajiem seriāliem Skandināvijā, kur katrā posmā piedalās daudz un spēcīgu skandināvu un Baltijas braucēju. Šobrīd jaudīgākajā "Supercar" klasē līderis ir Petera Sūlberga dēls Ulivers Sūlbergs, kuram sešus punktus zaudē bijušais Pasaules RX dalībnieks Olivers Ēriksons. Jāpiebilst, ka lielākā daļa šīs klases braucēji nesen startēja Biķernieku trasē Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā "Supercar" klasē, esot Nitiša konkurenti.

Krievu pilots Grjazins ikdienā startē zem Latvijas karoga, šobrīd ieņem ceturto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā RX2 klasē, līderim esot Ēriksonam. DĀR posms gaidāms 24. un 25. novembrī.

     [+] [-]

, 2018-10-03 22:43, pirms 5 gadiem
Ar DĀR parasti saprot Dienvidāfrika nevis Dkoreja