Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Keslovskis tiek pie uzvaras, Džonsons visu atliek uz pēdējo posmu

Juris Miņins
Juris Miņins

Keslovskis tiek pie uzvaras, Džonsons visu atliek uz pēdējo posmu
Brets Keslovskis (Nr.2)
Foto: AFP/Scanpix

Brets Keslovskis lieliski aizvadīja pagājušās nedēļas NASCAR sacīkstes, triumfējot Dārlingtonas trasē kā "Xfinity Series", tā "Monster Energy Cup Series" sacīkstēs un garantējot sev vietu izslēgšanas posmos.

Brets Keslovskis, lai arī līdzšinējo sezonu aizvadīja diezgan stabili un arī bija regulārs pirmā sešpadsmitnieka pilots, pie uzvarām 2018. gadā vēl nebija ticis, taču Dārlingtonā pienāca viņa īstā diena, jo no sākuma viņš uzvarēja "Xfinity Series" posmā, bet pēc tam arī "Monster Energy Cup Series" sacīkstēs. Jāpiebilst, ka iepriekš šajā trasē, piedaloties nacionālā mēroga sacīkšu seriālos, Keslovskim Dārlingtonā nebija izdevies izcīnīt uzvaru.

Otrajā un trešajā pozīcijā finišēja, attiecīgi, Džoijs Logano un Kails Larsons. Kevins Harviks palika ceturtais, Kails Bušs finišēja septītajā vietā, bet Martins Truekss finišu sasniedza kā vienpadsmitais ātrākais braucējs. Jāpiebilst, ka iepriekšējās sezonas čempionam un šosezon četras uzvaras izcīnījušajam Trueksam ir radušās pamatīgas problēmas ar sponsoru piesaisti, jo esošie naudas devēji grasās iet prom, bet jaunie sponsori vēl aizvien nav atrasti.

Tikmēr interesantā situācijā ir nonācis septiņkārtējais seriāla uzvarētājs Džimijs Džonsons, kurš vienu posmu pirms regulārās sezonas beigām vēl nav garantējis vietu izslēgšanas posmos. Dārlingtonā, degvielas sūkņa problēmu dēļ, tituliem bagātākais aktīvais pilots bija spiests finišā samierināties ar 39. pozīciju. Džonsons un viņa komandas biedrs Alekss Boumens, kurus šķir 19 punkti ieņem, attiecīgi, četrpadsmito un piecpadsmito pozīciju sezonas kopvērtējumā un ir divi pēdējie no pirmajiem 16 pilotiem, kuru dalība cīņā par titulu vēl nav oficiāli garantēta.

Ja nākošajā posmā uzvarēs kāds no pirmā sešpadsmitnieka, tad abi divi piloti piedalīsies cīņā par kausu, bet, ja uzvarēs kāds, kurš ir ārpus sešpadsmit labāko pilotu pulka, tad Džonsonam vai Boumenam sezona, faktiski, būs beigusies priekšlaicīgi.

NASCAR "Monster Energy Cup Series"

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Kevins Harviks7/999
2.Kails Bušs6/1038
3.Martins Truekss4/883
4.Klints Bovjers2/777
5.Kurts Bušs1/835
6.Džoijs Logano1/818
7.Brets Keslovskis1/785
8.Čeiss Eliots1/737
9.Eriks Džonss1/679
10.Ostins Dilons1/496
11.Kails Larsons783
12.Raiens Bleinijs755
13.Denijs Hemlins738
14.Ariks Almirola681
15.Džimijs Džonsons605
16.Alekss Boumens586
.........

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/