Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē Stelpē startēs sešas latviešu ekipāžas

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē Stelpē startēs sešas latviešu ekipāžas
Jānis Daiders un Kaspars Stupelis
Foto: Daniel Waidner

12./13.augustā, vienā no skaistākajām mototrasēm, Sporta un atpūtas parkā „Pīlādžu mototrase”, Stelpē, Vecumnieku novadā, jau trešo gadu norisināsies FIM Latvijas Grand Prix Pasaules Čempionātā blakusvāģiem un Eiropas Čempionāts kvadriem, kurš pulcē Pasaules un Eiropas spēcīgākos un ātrākos motosportistus.

Pasaules Čempionātu blakusvāģiem Stelpē pārstāvēs arī viena no šī brīža Pasaules top ekipāžām, Latvijas ekipāža, Jānis Daiders/Kaspars Stupelis, kā arī Elvijs Mucenieks ar pilotu Valentīnu Žirū, kuri šajā sezonā ir vieni no vadošajiem sportistiem pasaulē. Pie starta barjeras šajā Pasaules Čempionāts sezonā augstās vietās ierasts redzēt arī citus Latvijas līdzbraucējus: Lauri Daideri un Haraldu Kurpnieku.

Startam Stelpē pieteiktas 53 blakusvāģu ekipāžas, kuru starpā, pēc ilgu gadu pārtraukuma, sešas Latvijas ekipāžas. Pēdējo reizi Latvijā piecas Latvija ekipāžas pie starta barjeras stājās 2007.gadā Ķegumā, kad vēl Pasaules Čempionātā startēja Kisters Serģis kopā ar Kasparu Stupeli. Šī tendence liek domāt par blakusvāģu popularitātes atgriešanos Latvijā.

Paralēli Pasaules un Eiropas Čempionātam norisināsies starptautiskas sacensības citās blakusvāģu klasēs, t.sk. b/v Seniori, b/v Veterāni, b/v ar gaisa dzesēšanu, b/v Juniori, b/v Vēsture, b/v Bērni.

12.augusta vakarā pēc spraigās kvalifikācijas sacensību dienas norisināsies „Pīlādžu mototrases” nakts balle, kur uzstāsies DJ EX Da Bass ar Eināru Latiševu (Live perkusijas). Vakara pasākumu iesildīs un noslēgs DJ Alvis Still.

Atceroties, ka augusts ir viens no siltākajiem Latvijas mēnešiem, tas būs pats īstais brīdis, lai ar ģimeni un draugiem atpūstos, izbaudītu skaisto vidi trasē, kā arī atbalstītu motosportistus trasē. Trases infrastruktūra ir radīta gan sportam, gan atpūtai, tādējādi sniedzot iespējas atpūsties ikvienam.

Līdzjutēju ērtībām būs nodrošināts kempings, kurš atradīsies ainaviskā parka teritorijā un apmeklētājiem būs pieejams 11.augustā no 15:00.

Divu dienu biļetes biļešu servisa kasēs kā arī pasākumā uz vietas.

Izmantotie resursi:
Sporta un Atpūtas parks Pīlādžu Mototrase

     [+] [-]

, 2017-08-03 16:39, pirms 7 gadiem
kuras tad ir pārējas divas ekipāžas varēji jau uzrakstīt... nu Jegorovi tas skaidrs, bet otra.... viņas tāpat diez vai tiks pie barjeras finālos

     [+] [-]

, 2017-08-03 20:04, pirms 7 gadiem
Gorbenko ar Linteru, brāļi Jegorovi, Štelle ar Beleckas, Daiders&Stupelis, pie labākās gribas sešas grūti saplusot. Ja nu pieskaita Elviju, Haraldu, Lauri, bet viņi jau jauktajās ekipāžās.

     [+] [-]

, 2017-08-04 21:17, pirms 7 gadiem
Uvis Vasilenko ar Kasparu Krievu