Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis devītais "Rotax Max" pasaules finālsacensībās kartingā

Ints Megnis
Ints Megnis

Štolcermanis devītais "Rotax Max" pasaules finālsacensībās kartingā
Latvijas kartinga izlase Brazīlijā. Foto: Gatis Vītols

Latvijas sportists Tomass Štolcermanis sestdien Brazīlijā izcīnīja devīto vietu "Rotax Max Challenge Grand Finals" sacensībās kartingā

Tiesības doties uz šīm sacensībām bija izcīnījuši desmit Latvijas kartinga braucēji - jaunais norvēģis Aleksanders Skjeltens pārstāvēja Latviju "MicroMax" klasē, "MiniMax" klasē startēja Tomass Štolcermanis, Patriks Noels Ločmelis un Kārlis Grava, savukārt Mārtiņš Steinerts un Matvejs Makušins startēja DD2 klasē, kamēr Iļja Aļoškins, Ēriks Gasparovičs, Raivis Kirilovs un Gatis Vītols brauca DD2 Master klasē. "Rotax Max Challenge" sacensības un atlases posmi notiek visā pasaulē gada garumā. Valstīs, kur tiek aizvadīts "Rotax Max" izaicinājuma kauss, sacensībām jānotiek pēc stingriem "Rotax Max" noteikumiem un to uzvarētājs (vai ja uzvarētājs atsakās no savas iespējas, tad rangā nākamais sportists) saņem iespēju startēt "Grand Finals". Latvija tik plašu pārstāvniecību uz finālu izcīnīja pirmoreiz. Piemēram, Igauniju Brazīlijā pārstāvēja vien trīs, bet Lietuvu – divi sportisti.

Finālbraucieniem Brazīlijā kvalificējās 36 labākie sportisti savā klasē. Ārpus izšķirošā brauciena palika Makuškins, Vītols un Gasparovičs, kurš finā no finālbraucieniem piedzīvoja smagu avāriju un apmeta kūleni.

Jaunākajā klasē Skjeltens finālā saņēma sodu un, neskatoties uz to, ka finišēja 25. vietā, finālā viņam 32. pozīcija. "Mini Max" sportisti sevi parādīja ļoti cienīgi un visi 3 dalībnieki iekļuva pasaules 15 labāko sportistu vidū - Štolcermanis no 19. vietas aizcīnījās līdz 10. pozīcijai finišā, bet pēc konkurentam piešķirtā soda fināla protokolā pacēlās pat uz devīto vietu. Savukārt Grava finišēja augstajā 12. vietā, bet Ločmelis bija piecpadsmitais.

Steinertam DD2 klasē no 23. starta vietas finālā izdevās krietni vien uzlabot savas pozīcijas un viņš finālā ieguva 13.vietu. Kamēr Aļoškins finālā no 29. vietas pacēlās uz 25. vietu, bet Kirilovam bija 28.pozīcija.

Pērn desmitniekā iekļuva pat trīs Latvijas sportisti, devītās vietas gūstot Mārtiņam Janovskim ("MicroMax") un Steinertgam (DD2), bet desmitajam esot Štolcermanim ("MiniMax"). Latvijas sportistu lielākais panākums šajās sacensībās ir Konstantīna Calko otrā vieta klasē DD2 klasē 2012. gadā.

Izmantotie resursi:
Latvijas kartinga braucēji noslēdz Rotax Max...