Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Volvo" pilots Teds Bjorks kļūst par WTCC čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volvo" pilots Teds Bjorks kļūst par WTCC čempionu
Teds Bjorks
Foto: touringcars.net

Zviedru autosportists Teds Bjorks sezonas pēdējā pasaules salonautomobiļu čempionāta (WTCC) posmā Katarā nodrošinājis 2017. gada titulu, kamēr viņa pārstāvētais "Volvo" uzvarējis ražotāju ieskaitē.

"Polestar Volvo" komandas pārstāvis Teds Bjorks pirms sezonas pēdējām sacīkstēm, kas aizvadītajā naktī norisinājās Losailas trasē, atradās čempionāta vadībā, tomēr tikai 8.5 punktus viņam zaudēja "Honda" rūpnīcas vienības braucējs Norberts Mičeliss.

Pirmajā braucienā uzvarēja "Sebastien Loeb Racing" komandas pilots Toms Čiltons, kurš vadībā izvirzījās divus apļus pirms sacīkšu beigām. Bjorks tikmēr finišēja piektais, kamēr nevienu viņam klāt nelaida aizmugurē braucošais komandas biedrs Ivans Mulērs, kurš uz šo posmu atgriezies WTCC, lai palīdzētu zviedram tikt pie titula. Mičeliss finišēja tikai devītais, līdz ar to pirms noslēdzošā brauciena kopvērtējumā zaudējot jau 16.5 punktus.

Otrajā braucienā, esot vadībā no starta līdz finišam, uzvarēja Estebans Gerjeri, kurš uz pēdējiem trim posmiem pievienojās "Honda" komandai, aizstājot tajā savainoto Tjagu Monteiru. Bjorkam tikmēr jebkurā gadījumā būtu pieticis ar ceturto vietu, lai iegūtu titulu. Šajā pozīcijā viņš arī atradās sacīkšu sākumā, bet vēlāk komandas biedrs Niks Katsburgs palaida Bjorku priekšā. Sapratis, ka vairs nav apdraudēts, jo Mičeliss bija tikai astotais, sacīkšu beigās Bjorks atdeva Karsburgam trešo pozīciju, pats finišēja ceturtais un kļuva par WTCC čempionu.

Sezonas kopvērtējumā Bjorks uzvarēja ar 28.5 punktu pārsvaru pār ungāru Mičelisu, un tas viņam ir pirmais tituls karjerā. 36 gadus vecais sportists iepriekš vienu reizi bija kļuvis par Zviedrijas čempionu autošosejā, kā arī trīsreiz triumfējis Skandinācijas čempionātā. Arī "Volvo" šis ir pirmais tituls pasaules salonautomobiļu čempionātā.

2017. gada WTCC kopvērtējuma Top 10

VietaPilotsAutoPunkti
1.Teds BjorksVolvo283.5
2.Norberts MičelissHonda255
3.Toms ČiltonsCitroen248.5
4.Estebans GerjeriChevrolet/Honda241
5.Niks KatsburgsVolvo238.5
6.Medi BennaniCitroen234
7.Robs HafsCitroen215
8.Tjagu MonteiruHonda200
9.Nestors GirolamiVolvo112
10.Jans EhrlahersLada90

     [+] [-]

, 2017-12-02 09:43, pirms 6 gadiem
čempionāts, kurā braucēju ir mazāk nekā Latvijas čempionātā.
Un mazliet dīvaini, ka pēdējais posms vairs nav Makao.

     [+] [-]

, 2017-12-02 12:32, pirms 6 gadiem
Jā kopš Lada aizgāja ar savu rūpnīcas komandu, šis vairs galīgi nav skatāms seriāls.