Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šlēgelmilham trešā vieta Valensijas posma pirmajā braucienā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šlēgelmilham trešā vieta Valensijas posma pirmajā braucienā
Foto: Haralda Šlēgelmilha sociālie tīkli

"Lamborghini Super Trofeo Europe" čempionāta pēdējā posma ietvaros Spānijā, Valensijas trasē noslēdzies pirmais brauciens, kurā trešo vietu izcīnīja latvietis Haralds Šlēgelmilhs.

Sacensības "Artline Team Georgia" komandas pilots uzsāka no sestās pozīcijas, pirmajā līkumā to saglabāja, bet drīz pēc tam apdzina Patriku Kujalu, paceļoties jau uz piekto vietu. Pirmā apļa beigās Kujala gan pozīciju atguva un Šlēgelmilhs sacīkstes turpināja sestajā vietā.

38 minūtes pirms finiša Šlēgelmilham radās iespēja pacelties uz ceturto vietu, jo vienlaicīgi izstājās gan Kujala, gan Davids Fumanelli, kuri pirms tam brauca latvietim priekšā.

Pēc obligāto pitstopu veikšanas Šlēgelmilhs, kurš pirms tam bija atpalicis no vadošā trijnieka, saglabāja ceturto pozīciju.

Veiksme latvietim ļāva pacelties uz trešo vietu 14 minūtes pirms finiša, kad trasē apstājās un sacīkstes priekšlaicīgi beidza Spinelli, kurš pēc pitstopiem bija kļuvis par sacensību līderi.

Uzvaru guva sezonas līderis Deniss Linds, kurš startēja no "pole position" un bija vadībā līdz pitstopa veikšanai, kā arī atguva pirmo vietu pēc Spinelli izstāšanās. Tikai pussekundi viņam finišā zaudēja Vito Postiljone. Šlēgelmilhs finišēja 15 sekundes aiz uzvarētāja.

Linds jau pirms šī posma bija "Lamborghini Super Trofeo Europe" līderis, kamēr Šlēgelmilhs ieņēma otro vietu, atpaliekot sešus punktus. Četrus punktus latvietim tikmēr zaudēja Postiljone.

Ar astoto vietu čempionātā debitējis MotoGP braucējs Andreā Doviciozo, kurš pirmajā braucienā izrādīja lielu cīņas sparu, iegūstot vairākas pozīcijas.

Šovakar notiks arī otrais brauciens. Tā sākums plkst. 17:20 pēc Latvijas laika.

Sacīkšu tiešraide internetā: Live Streaming | Lamborghini Squadra Corse

Pirmā brauciena rezultāti

VietaPilotsRezultāts
1.Linds32 apļi
2.Postiljone+0.570
3.Šlēgelmilhs+15.056
4.Kangs+28.538
5.Kodričs+30.332
6.Liangs/Kosta+48.902
7.Veglia+50.690
8.Doviciozo+52.361
9.Zohlings/Špenglers+1:00.488
10.De Marko/Jansožs+1:27.962
.........