Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Vēbers negadījumā guvis sasitumus un smadzeņu satricinājumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Vēbers negadījumā guvis sasitumus un smadzeņu satricinājumu
Vēbera auto pēc avārijas Sanpaulu
Foto: motorward.com

Negadījumā, kas svētdien norisinājās FIA WEC izturības sacīkšu čempionāta noslēdzošā posmā Brazīlijā, austrāliešu pilots Marks Vēbers guvis ķermeņa sasitumus un smadzeņu satricinājumu.

Jau ziņojām, ka Vēbers svētdien 6 stundu sacīkstēs Sanpaulu lielā ātrumā piedzīvoja smagu avāriju.
Avārija notika pēc sadursmes ar GT klases braucēja Mateo Kresoni pilotēto "Ferrari", tomēr vissmagāk cieta tieši Vēbera vadītais LMP1 klases "Porsche" prototips.

Nakti Vēbers pavadīja slimnīcā ārstu uzraudzībā, bet pats sportists atzīst, ka avārijas brīdi neatceras.

"Jūtos diezgan nelabi, esmu sasities un man ir galvassāpes," stāsta Vēbers. "Es neatceros avārijas brīdi un to, kā tas notika. Komanda pēta detaļas, lai varētu saprast vairāk. Gribu pateikties mediķu komandai trasē un slimnīcā, kas mani labi pieskatīja. Labā ziņa ir tā, ka mūsu otra mašīna spēja izcīnīt uzvaru un tas ir fantastisks veids kā noslēgt sezonu."

Lai gan avārija bija smaga, Vēbers ne mirkli nav zaudējis vēlmi turpināt braukt sacīkstēs un jau runā par nākamo gadu: "Es ar nepacietību gaidu brīdi, kad atkal šajā trasē varēšu braukt nākošgad."

Vēberam šobrīd paredzēts uzkavēties slimnīcā Brazīlijā, bet jau nedēļas otrajā pusē viņam varētu tikt dota atļauja lidot atpakaļ uz Eiropu.

Šī nebūt nebija pirmā lielā avārija Vēbera Lemānas sacīkšu pilota karjerā. Vēl pirms debijas F1 čempionātā viņš pārstāvēja "Mercedes" rūpnīcas komandu, tomēr treniņbraucienos pirms 1999. gada Lemānas 24 stundu sacensībām piedzīvoja pamatīgu avāriju, gaisā uzmetot vairākus kūleņus. Par laimi, sportists toreiz smagi necieta, tomēr "Mercedes" atsauca savu sportskāru programmu, kamēr Vēbers karjeru nolēma turpināt formulu sacīkstēs.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2014-12-02 21:42, pirms 9 gadiem
Pro zīben, kādreiz sen senos laikos topā bija šis kanāls