Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

"Mūsas trillerī" būs jauns dalībnieku rekords

"Mūsas trillerī" būs jauns dalībnieku rekords
Foto: Toms Paipals

Šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. septembrī, Latvijas rallijkrosa čempionāta sezonas noslēgums, kā arī sacensības autokrosa čempionāta un folkreisa vasaras kausa dalībniekiem. Sacensību formāts, kur tiek uzņemtas dažādas disciplīnas, norisinās otro gadu pēc kārtas, sasniegts jauns pieteikumu rekords: Mūsa Raceland trasē redzēsim vairāk nekā 200 sportistus.

Jānis Bergs, rallijkrosa sacensību rīkotājs: ''Pagājušā gada sezonā uzsākām šo avantūru un nolēmām, ka trīs krosa disciplīnu apvienošana varētu veidot spraigām cīņām bagātu pasākumu. Pārliecinājāmies, ka tas tā ir un šogad nebija šaubu, ka tautā iesauktais “Mūsas Trilleris” notiks tādā pašā formātā. Neskatoties uz dažādajiem ierobežojumiem, dalībnieki būs daudz un šajā gadā nebeidzam pārsteigt paši sevi – sasniegts jauns pieteikumu rekords - 205 dalībnieki.”

''Vairāki sportisti nolēmuši sacīkstes padarīt vēl interesantās gan pašiem sev, gan skatītājiem - piemēram, Arnis Odiņš startēs visās disciplīnās. Igauņu sportists Tēts Vare startēs autokrosa un rallijkrosa kroskartu klasēs, kā arī Baltijas kausa ieskaitē ar bagiju. Daudzus sportistus redzēsim gan rallijkrosā, gan autokrosā, bet citi izlēmuši apvienot dalību autokrosā un folkreisā. Divas dāmas, Anete Ķēniņa un Marta Starka, plāno apvienot rallijkrosa/folkreisa kombināciju,” par pasākumu stāsta Jānis Bergs.

“Mūsas Trillerī” uz starta, starp dalību rallijā un gatavošanos pasaules rallijkrosa posmam Rīgā, redzēsim arī pašmāju rallijkrosa braucēju Reini Nitišu, kurš uz starta stāsies Xtreme kroskartu klasē Latvijas rallijkrosa kausa ieskaitē.

Reinis Nitišs, rallijkrosa braucējs, “Mūsas Trillera” dalībnieks: ''Katru gadu Mūsā ir baudāmas sacensības. Trasē, kura ir apvīta ar dažādām tradīcijām un skaļu, nopelniem bagātu vēsturi. “Mūsas Trillerī” gaidāms iespaidīgs dalībnieku sastāvs, spēcīga konkurence un trase pati par sevi ir izaicinājumiem pilna. Sacensībās Mūsas trasē piedalos šķiet, ka jau pēdējos piecus gadus, un šogad nebūs izņēmums. Esam aizvadījuši treniņus, gatavi piedalīties un pacīnīties. Prieks, ka varu uzaicināt savus tuvākos baudīt krosu, kā arī tā ir iespēja viņiem atcerēties, kā bija braukt sacensībās, kad tētis brauca un, kā ir tagad.”

Divu dienu sacīkste sāksies 5. septembrī plkst. 10:00, šajā dienā vērosim visu trīs disciplīnu, rallijkrosa, autokrosa un folkreisa, pirmos divus kvalifikācijas braucienus. 6. septembrī, pirmajā dienas pusē, norisināsies rallijkrosa un autokrosa trešā kvalifikācija, bet folkreisa dalībnieki priecēs ar vēl diviem kvalifikācijas braucieniem, sākums ap plkst. 08:00. Starp braucienu sērijām braucēji kopā ar saviem tuvākajiem atbalstītājiem dosies krāšņā dalībnieku parādē, kuru varēs vērot no tribīnēm, jo tās norise tiek organizēta pa Mūsas trasi. Dienas otrajā pusē spraigākās cīņas pusfinālu un finālu braucienos.

“Šī brīža situācija nosaka skatītāju ierobežojumus, pasākuma norises laikā varam uzņemt 3000 autosporta fanus. Biļetes rekomendējam iegādāties iepriekšpārdošanā Aula — biļešu tirdzniecība koncertiem, sporta..., lai, atbraucot uz trasi, esat jau nodrošinājuši sev vietu tribīnēs. Šobrīd tās tiek pirktas ļoti aktīvi, lūdzam neatstāt to uz pēdējo brīdi, lai nebūtu sarūgtinājuma, ka nevarat vērot sacīksti klātienē. Plānojam biļešu tirdzniecību arī uz vietas, bet, ja iepriekš tās tiks izpirktas, tad šī opcija nebūs pieejama. Mums visiem ir jāpielāgojas, bet esam priecīgi, ka sacensības var notikt un tās var vērot arī autosporta fani,” skaidro sacensību rīkotājs Māris Breicis.

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā Aula — biļešu tirdzniecība koncertiem, sporta... Skatītājiem būs pieejamas norises vietā izvietotās tribīnes, kurās noteikts ierobežots skatītāju skaits. Biļešu cenas: “A” tribīnes divu dienu biļete 18 EUR; "B" tribīnes divu dienu biļete 10 EUR, un "C", "D" tribīņu divu dienu biļete 15 EUR. Invalīdiem ratiņkrēslā ieeja bezmaksas, bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bezmaksas (neaizņemot papildus sēdvietu).

Jaunumiem var sekot līdzi mājaslapā Rallijkross | RallyCross.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook.com/ @rallycross.lv un Instagram.com / @rallycross.lv.

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja
Rallycross.lv / Sabiedriskās attiecības


Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.