Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Sākta balsu vākšana, lai pasargātu Biķernieku trasi no miljonāru plāniem

Sākta balsu vākšana, lai pasargātu Biķernieku trasi no miljonāru plāniem
Biķernieku trase

Portālā "manabalss.lv" sākta balsu vākšana, lai zemi, uz kuras atrodas Nacionālā Biķernieku Kompleksā sporta bāze (BKSB), atsavinātu no privātīpašniekiem, jo nacionālā objekta statuss nozīmē, ka tas ir nozīmīgs visai sabiedrībai.

Septembra otrajā pusē uzņēmēji Guntis Rāvis, Igors Skoks un Andris Putāns vērsās Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) ar aicinājumu pārtraukt nacionālās sporta bāzes statusu daļai viņiem piederošās zemes pie Biķernieku trases. Uz to Biķernieku trases pārvaldītāja Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aģentūrai LETA norādīja, ka daļa no trases atrodas uz privātīpašnieku zemes un visu laiku bijusi vērojama privātīpašnieku pretdarbība trases attīstībai.

"Zeme, uz kuras atrodas Nacionālā Biķernieku Kompleksā sporta bāze (BKSB), piederēs valstij, kas būs atbilstoši BKSB statusam. BKSB ir nacionālā objekta statuss, kas nozīmē, ka tas ir nozīmīgs objekts visai sabiedrībai. Šis īpašums tiktu atsavināts sabiedrības vajadzībām, ievērojot Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumu," teikts iniciatīvā, ko Vineta Konstanta iesniegusi portālā Mana Balss. "Šobrīd trīs zemes īpašnieki ir vērsušies Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) ar aicinājumu pārtraukt nacionālās sporta bāzes statusu daļai viņiem piederošās zemes pie Biķernieku trases. Taču šī zeme ir nepieciešama BKSB darbībai un attīstībai. Pieprasām, lai valsts atsavina zemi no privātīpašniekiem un beidzot sakārto BKSB kā nacionāla svarīguma statusa objekta darbībai un attīstībai nepieciešamās zemes īpašuma tiesības."

"Atsavināt zemi privātīpašniekiem saskaņā ar Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumu visas sabiedrības interesēs. (Tādā pašā veidā, kādā notiek zemes atsavināšana “Rail Baltica” un citu valstij svarīgu objektu vajadzībām.) Tāpat tiek aicināts sakārtot trases īpašuma tiesības un attīstības iespējas," teikts iniciatīvā.

Līdzīgs viedoklis pirmdien publicēts arī trases mājaslapā internetā. "BKSB ir visai sabiedrībai nozīmīgs sporta un atpūtas komplekss, kuru uzticēts pārvaldīt CSDD. Diemžēl daļa no trases atrodas uz privātīpašnieku zemes. Jau pārņemot šo trasi apsaimniekošanā, visu laiku ir bijusi vērojama privātīpašnieku pretdarbība trases attīstībai. Īpašnieki nav slēpuši neapmierinātību, ka trase tika nodota CSDD. Viņu mērķis bija novest trasi līdz bankrotam un iegūt trases zemi savā īpašumā. Pārņemot trasi, viņu nodomi tika izjaukti, pasargājot trasi no bankrota. No tā brīža arī sākās pretdarbība no īpašnieku puses. Īpašnieki pretojās jebkurai attīstībai. Viņi vēlas pārdot zemi par neadekvāti augstu cenu. Līdz ar to arī minētā vēstule mums nav bijusi pārsteigums."

"BKSB trase ir unikāla ar to, ka atrodas izdevīgā vietā un skatītāji var ierasties uz sacensībām ar pilsētas sabiedrisko transportu. Šeit notiek ne tikai motorizēto sporta veidu sacensības. Trase atvērta tautas sportam – velobraukšanai, skriešanai un nūjošanai. Šeit tiek organizētas drošas braukšanas konsultācijas u.c. To iecienījuši apkārtnes iedzīvotāji. 93% no aptaujātajiem iedzīvotājiem ir apgalvojuši, ka uzskata trasi par nozīmīgu Latvijas sporta, izglītības un izklaides centru. Līdz ar to apgalvojums, ka trases zeme netiek izmantota sporta bāzes vajadzībām, ir pilnībā aplams. Tie, kuri bijuši trasē pirms gadiem desmit un atnāks šodien, noteikti pamanīs lielas atšķirības. Katru gadu trase tiek pilnveidota un labiekārtota. Šogad galvenā tribīne tika aprīkota ar ērtiem krēsliem. Skatītājiem vairs nav jāsēž uz koka soliem, sacensības var vērot ērtos sēdekļos," raksta pārvaldītāji. "Neviena skatītāju tribīne nav avārijas stāvoklī. Iespējams, ka ir domāta būve, kura kādreiz bijusi tribīne, bet uz šo brīdi tādas funkcijas vairs nepilda un skatītāji tajā netiek ielaisti. Tā ir vēsturiski saglabājusies no iepriekšējiem laikiem un no tās nav iespējams vērot nozīmīgākas sacensības. Ir bijusi iecere arī šo tribīni sakārtot, diemžēl tā atrodas uz privāto īpašnieku zemes un tās sakārtošanai nav iespējams saņemt īpašnieku atļauju. Visas skatītāju tribīnes ir pārbaudītas un drošas. Attiecībā uz komercdarbību. Neviena zemes daļa nav nodota kādam specializētam auto servisam. Nekādi autoservisa pakalpojumi šeit netiek sniegti. Tikai neliela daļa no CSDD piederošajām ēkām ir iznomāta uzņēmumam, kas nodrošina sporta auto būvi, aprīkošanu un testēšanu. Tas ir vistiešākā veidā saistīts ar auto sportu un auto sporta attīstību nākotnē."

Iniciatīvas, kas portālā Mana Balss savāc 10 000 balsu, tiek nodotas Saeimā. Pirmdienas pirmspusdienā šo iniciatīvu parakstījušo personu skaits tuvojas 300. Parakstīt iniciatīvu iespējams https://manabalss.lv/zemes-atsavina...


, 2018-10-01 13:49, pirms 6 gadiem
Smagsvaru cīņa. Iespējams, ka Rāvim un Skokam ir pietiekami liela aizmugure, lai uzvarētu šajā strīdā.

Bet Skoks gan baigais mīslis. Kad pats startē rallijreidos par "optimizētu nodokļu naudu", tad viss ir kārtībā.
, 2018-10-01 18:12, pirms 6 gadiem
Šitie visus drāza, drāž un drāzīs.
Tāda suga.
1917., 1940. utt paretināja rindas, bet nezāles jau neiznīkst
, 2018-10-01 18:46, pirms 6 gadiem
Labprāt pievienotu arī savu balsi. Nu, nebūs te glumajam Rāvim teikšana!
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.