Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Aleksandrovičs: ''Bija liels izaicinājums pirmo reizi būt par jauniešu mentoru''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mārtiņš Aleksandrovičs: ''Bija liels izaicinājums pirmo reizi būt par jauniešu mentoru''
Mārtiņš Aleksandrovičs
Foto: Aivars Austers Photography

Ar deviņu valstu pārstāvniecību, vairāk nekā 200 dalībnieku, lieliskos laika apstākļos aizvadīta Latvijas kartingu sacensību sezona. Šī posma ietvaros tika aizvadīts arī LMT AA Latvijas Elektrokartingu čempionāta sestais posms.

Šogad Latvijā tika atklāts pasaulē pirmais elektrokartingu čempionāts, kur visas sezonas garumā bija gan jaunieši no LMT Autosporta Akadēmijas, gan arī sportisti no Liepājas, Igaunijas, Lietuvas. Tā ir autosporta nākotnes perspektīva un pieļaujams, ka nākamgad jau būs vairāki sportisti, kas izvēlēsies pievienoties šiem klusajiem, bet gana jaudīgajiem dzinējiem.

LMT Autosporta Akadēmijas Skolu Kartinga kausā aizvadīta trešā sezona un redzams, ka jauniešu jaunrade un spēja attīstīties tikai pieaug. Šajā projektā ir tehnikumi, profesionālās skolas arī vispārīgās mācību iestādes, kuras izlēmušas attīstīt ārpusskolas nodarbības – ar tehnisku ievirzi.

Mārtiņš Aleksandrovičs, LMT AA kartingu projektu vadītājs: ''Elektrokartingu klase šajā posmā sagādāja vairākus pārsteigumus - sezonas līderis Ričards Irbe finišā izrādījās trešais, savukārt aizkrauklietim Raivim Veikšānam beidzot izdevās uzvarēt. Godalgotā otrā vieta tika liepājniekam - Arnim Dreimanis. LMT AA Skolu kartinga kausa ieskaitē šajā sacensību posmā arī norisinājās spraigas cīņas, līdz pat fināla braucieniem nebija skaidrs, kurš no skolu pilotiem izrādīsies labākais. Man personīgi ir liels gandarījums par aizvadīto sezonu. Pirmo reizi būt par jauniešu mentoru bija liels izaicinājums. Domāju, ka sezona mums kopā izdevusies lieliska. Kā paši jaunieši stāsta, viņiem ir prieks par jauniegūtajiem draugiem un uzkrāto pieredzi. Sezonas gaitā ir bijis patiess prieks vērot jauniešu progresu, un ticu, ka nākamajā sezonā mēs visi kļūsim vēl prasmīgāki!”