Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs startēs Biķernieku posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Nitišs startēs Biķernieku posmā
Reinis Nitišs. Foto: reinisnitiss.com

Pagājušā gada Eiropas čempions Reinis Nitišs piedalīsies 14. un 15. septembrī Biķernieku trasē gaidāmajā pasaules čempionāta rallijkrosā Latvijas posmā.

Nitišs pirms sezonas kā attīstības pilots pievienojās komandai GRX un jau tad izskanēja, ka visos posmos viņš nebrauks. Līdz šim latvietis piedalījies vien divos pasaules čempionāta etapos - sezonas ievadā Abū Dabī, kad piedzīvoja avāriju pusfināla startā, un jūlija sākumā Zviedrijā, kad sensacionāli izcīnīja trešo vietu, uz goda pjedestāla pasaules čempionātā kāpjot pirmoreiz kopš 2015. gada sezonas sākuma. Kaut pēc Zviedrijas posma Nitišs vēl nevarēja apstiprināt, ka brauks Latvijas etapā, tagad tas kļuvis zināms.

“Šajā sezonā biju plānojis startēt vairākās sacensībās, kas man ļautu maksimāli labi izpildīt uzticētos GRX attīstības pilota pienākumus, kā arī gūt noderīgu sacensību pieredzi un uzturēt savas braukšanas prasmes “darba kārtībā”. Pirms sezonas sākuma kalendārā provizoriski atzīmējām pāris sacensības, kurās labprāt startētu – Abū Dabī, kur jaunā trasē norisinājās sezonas pirmais posms; Zviedrijā, kur notiek viens no sezonas krāšņākajiem posmiem, uz kuru dodas liels skaits latviešu līdzjutēju," citēts Nitišs. "Izlaižot mājas sacensības, arī man pašam rastos jautājums, kāpēc vispār startēju kādos pasaules čempionātā."

"Dažādu apstākļu sakritības rezultātā gan sacensību skaits, gan norises vieta varēja mainīties. Šo mainīgumu izjutām jau pēc pirmā posma Abū Dabī, kad piedzīvojumi trasē ieviesa korekcijas plānoto sacensību kalendārā – skaidri sapratām, ka vairāk par trim posmiem šogad noteikti nestartēšu. Arī pēc Zviedrijas posma situācija diez cik vienkāršāka nekļuva," saka divkārtējais Eiropas čempions Nitišs, bet uzsver, ka Latvijas posms viņam ir svarīgākais visā gadā. "Lai kā arī būtu gājis, nevarēju pieļaut situāciju, ka nestartēju Latvijā, it sevišķi gadā, kad, iespējams, sacensības šeit notiek pēdējo reizi. Tāpēc šodien man ir īpašs prieks paziņot, ka izdevies savienot visus nepieciešamos saskaitāmos, lai varu Jūs aicināt uz Biķernieku Trasi atbalstīt mani vispirms cīņā par iekļūšanu pusfinālā. Un, zinot rallijkrosu, pēc tam jau viss var notikt."

Kā zināms, pagaidām nav zināms vai 2020. gadā pasaules čempionāta posms notiks Latvijā, jo Latvijas valdība pirms budžeta pieņemšanas nevēlas sniegt finansiālās garantijas.

Izmantotie resursi:
Neste World RX of Latvia | PASAULES RX SEZONAS...

     [+] [-]

, 2019-08-01 19:55, pirms 5 gadiem
Super! Biļetes jau iegādātas atbalsts no tribīnēm garantēts! Gan Reinim gan Jānim! Saruj čaļi!

     [+] [-]

, 2019-08-02 07:43, pirms 5 gadiem
Izskatās būs maz skatītāju šogad, jo C trībīne mežā pat neeksistē 😳