Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ūdens motosporta EČ posmā Aizkrauklē uzvar čehs, Milleram 1. vieta savā klasē

Ūdens motosporta EČ posmā Aizkrauklē uzvar čehs, Milleram 1. vieta savā klasē
Sacensību starts
Publicitātes foto

Pagājušās nedēļas nogalē 30. un 31.jūlijā notiekošajā Eiropas čempionāta ūdens motosportā posmā Aizkrauklē FR-1000 klasē par uzvarētāju kļuva Lotārs Millers, savukārt O-350 klasē Andis Ratnieks izcīnīja otro vietu, bet Mārtiņš Morozs trešo. A.Ratnieks arī čempionāta kopvērtējumā ir otrajā vietā. Par uzvarētāju gan posmā, gan kopvērtējumā kļuva čehu pilots Dāvids Loukotka.

Vienlaicīgi ar Eiropas čempionātu notika arī Latvijas atklātā čempionāta 6.posms. Par posma uzvarētājiem Latvijas čempionātā JT250 klasē kļuva Niklāvs Parolis, GT15 Laura Lakovica –Lakoviča, GT 30 Jānis Zarečņevs, S550 Reinis Musts, OSY400 Viesturs Lācis, F2 Edgaras Riabko, F4 Ņikita Lijcs, RN2000 Vladimirs Fjodorovs.

„Esmu lepns gan par Latvijas sportistu panākumiem Eiropas čempionāta posmā, gan par labi noorganizēto čempionāta posmu. Neskatoties uz sarežģītajiem laika apstākļiem, kad brīžiem lija stiprs lietus vai pūta brāzmains vējš, mūsējie parādīja, ka ir meistarīgi braucēji arī komplicētās situācijās. Priecājos, ka neskatoties uz to, ka bija daudz avāriju un divi sportisti pat nogādāti slimnīcā, un mediķu palīdzība abās dienās bija nepieciešama ļoti bieži, viss ir beidzies bez nopietnām traumām.”, teica LŪMSF prezidents Atis Slakteris.

Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums uzsvēra: „Esmu gandarīts, ka aizkraukliešu un Latvijas ūdens motosporta federācijas sadarbības rezultātā Aizkrauklē pēc daudziem gadiem atkal atgriežas augsta līmeņa ūdens motosporta sacensības. Ceru, ka tādas nākotnē šeit būs biežāk, jo varbūt „mājas ūdens” bija tas, kas tieši aizkraukliešiem palīdzēja nokļūt līdz Eiropas čempionāta pjedestālam. Par viņiem man vislielākais prieks.”

Informāciju sagatavoja:
LŪMSF,
Atis Slakteris


Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.
Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: WSC
21

Brāļi Lielbārži izcīna karjeras pirmo uzvaru PČ blakusvāģu motokrosā

17 gadus vecie Daniels un Bruno Lielbārži svētdien izcīnījuši savu karjeras pirmo uzvaru blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta sacensībās Portugālē.