Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Rīgas ielās pirmo reizi notiks Openkart sacīkšu seriāla posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Rīgas ielās pirmo reizi notiks Openkart sacīkšu seriāla posms
Rīgas ielu trase
Foto: openkart.lv

Ar gandarījumu paziņojam, ka ir radusies iespēja pēc aizraujošas sacīkstes Jelgavas ielās, noorganizēt Openkart ielu sacīksti arī Rīgas ielās.

Šīs iespējas dēļ, esam spiesti veikt izmaiņas Openkart čempionāta kalendārā, kas skars 10.posma norises vietu - Tallinas "FK Keskus" vietā šī sacīkste notiks Rīgas svētku laikā Uzvaras parka asfaltēto celiņu līkločos izveidotā pagaidu trasē blakus Hermaņa ielai - turklāt trase solās būt elpu aizraujoša, par ko paldies Reinim Riekstiņam un Marekam Štolcermanim. Sacīkste tiks nodrošināta ar Jelgavas "Rullītis" kartingiem, kopējais skaits 15 kartingi.

Tiem, kuri bija pieteikušies uz 10.posmu sestdienā Talllinā FK Keskus trasē un ir gribēšana startēt Uzvaras parka posmā, lūdzu pieteikt dalību atkārtoti (!).

Sacensību scenārijs būs līdzīgs tam kā bija Jelgavas ielu trasē 17.jūlijā, ar izņēmumu, ka šoreiz grafiks nebūs tik saspringts. Arī šoreiz būs noteikts dalībnieku skaita limits - šobrīd 53, ja situācija ļaus un interese būs liela, iespējams, tas tiks palielināts. Ja kopvērtējuma TOP 30 dalībnieki pieteiksies pirmās nedēļas laikā līdz 7.augustam (pulksten 23:59), viņiem dalība sacīkstē garantēta, pārējie dalībnieki pieteikšanās secībā. Izmantosim vēl vienu lielisku izdevību braukt mums nezināmā un aizraujošā teritorijā, sezonas beigās paspēsim vēl izbraukāties mūsu pamattrasēs.

Ņemot vērā, ka šī trase ir nezināma, arī šoreiz dalības maksa būs augstāka 45 EUR, jo maksā būs iekļauts viens obligātais treniņš 8min. Plānotais formāts šajā sacīkstē līdzīgs kā Jelgavas ielu sacīkstē - visiem dalībniekiem viens treniņš (8 minūtes), 2 kvalifikācijas sesijas (katra pa 6 minūtes) un viens finālbrauciens (12 minūtes), kopā braukšanas laiks katram braucējam vismaz 32 minūtes. Šajā reizē treniņu neplānojam organizēt kopā ar 1.kvalifikācijas braucienu. Papildus plānots nodrošināt pirms sacīkstes arī brīvos treniņus par papildus samaksu.

Plānotais sacīkstes sākums 15.augustā 11:00. Plānots piesaistīt Prokart tiesnešu brigādi.

Izmantotie resursi:
OpenKart