Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahers sasniedz līdz šim labāko rezultātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers sasniedz līdz šim labāko rezultātu
Miks Šūmahers F2 sacīkstēs. Foto: Facebook.com/mickschumacherofficial

Miks Šūmahers pagājušās nedēļas nogalē Austrijā notikušajā "Formula 2" čempionāta posmā sasniedza savas karjeras augstāko rezultātu šajā seriālā. Tāpat kļuvis zināms, ka šogad viņš izbrauks trasē ar F1 mašīnu, ko 2004. gadā, savas slavas zenītā, pilotēja viņa tēvs Mihaels.

Savu debijas sezonu F2 sacīkstēs Šūmahers sācis pieticīgi, kopvērtējumā pagaidām atrodas otrajā desmitniekā un pirms sacensībām "Red Bull Ring" trasē viņa augstākais sasniegums bija piektā vieta vienā no finālbraucieniem Baku.

Austrijā viņam pirmais brauciens bija neveiksmīgs - lai gan sacīkstēs, kurās tika iegūta 19. vieta, vācieša sniegums nebija slikts, iesildīšanās aplī atklājās tehniskas problēmas, sportists nevarēja izkustēties no vietas un nācās startu veikt no boksiem. Uzvarēja "Honda" rūpnīcas junioru programmas pilots Nobuharu Matsušita, aiz sevis atstājot Luku Gioto un sezonas līderi Niku de Vrīsu, kurš startēja no "pole position".

Otrajā braucienā Šūmahers startēja vien astoņpadsmitais, bet tikai nedaudz pietrūka, lai pirmo reizi kāptu uz pjedestāla. Pēdējos apļos "Ferrari" juniors jau vajāja trešajā vietā braucošo De Vrīsu, kurš tomēr pozīciju noturēja. Uzvaru izcīnīja "McLaren" attīstības programmas pilots Serdžio Kamara, otrais atkal bija Gioto.

Kad Hokenheimas trasē šogad notiks F1 pasaules čempionāta posms, F2 pilotiem būs atpūta no sacīkstēm. Lai iepriecinātu vietējos līdzjutējus, noorganizēts, ka trasē paraugdemonstrējumus ar 2004. gada "Ferrari" bolīdu veiks Miks Šūmahers. Toreiz, 2004. gadā, ar šo auto sportista tēvs Mihaels Šūmahers uzvarēja 13 posmos, septīto reizi karjerā kļūstot par F1 titula ieguvēju.

F2 čempionāta kopvērtējums pēc 6. posma

VietaPilotsValstsPunkti
1.Niks de VrīssNīderlande152
2.Nikolā LatifiKanāda115
3.Serdžio KamaraBrazīlija107
4.Luka GiotoItālija97
5.Džeks EitkensApvienotā Karaliste86
6.Guanju ŽouĶīna85
7.Antuāns HubērsFrancija77
8.Nobuharu MatsušitaJapāna61
9.Luā DeletrazsŠveice42
10.Džordans KingsApvienotā Karaliste40
11.Huans Manuels KoreaASV36
12.Dorijans BokolačiFrancija30
13.Miks ŠūmahersVācija22
14.Artjoms MarkelovsKrievija16
15.Kelams IljotsApvienotā Karaliste15
16.Šons GelīlsIndonēzija11
17.Ņikita MazepinsKrievija6
18.Ralfs BošungsŠveice3
19.Žuliano AlezīFrancija1

Izmantotie resursi:
Autosport