Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis devītais Zviedrijas posma kvalifikācijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Baumanis devītais Zviedrijas posma kvalifikācijā
Jānis Baumanis
Foto: Sportista Facebook lapa

Latvijas vienīgais pārstāvis FIA pasaules rallijkrosa čempionātā Jānis Baumanis svētdien devītajā vietā noslēdza pasaules čempionāta Zviedrijas posma kvalifikāciju.

Pirmās divas kvalifikācijas kārtas notika sestdien, kad pirmajā braucienā Baumanis uzrādīja astoto rezultātu, bet otrajā bija desmitais un pēc pirmās dienas dalīja astoto, devīto pozīciju. Baumanim priekšā bija tikai rūpnīcas komandu braucēji.

Svētdien trešajā sesijā Baumanis uzrādīja septīto rezultātu un uz šo pozīciju pakāpās arī summā, tomēr ceturtā sesija izvērtās neveiksmīga - starta cīņā tika salauzta priekšējā labā piekare, kā arī izjuka pusass. Baumanis summā atkrita uz devīto pozīciju, tomēr tas neliedza sasniegt pusfinālu, kurā gan būs jāstartē no trešās rindas.

Kvalifikācijā ar 192 punktiem no maksimāli iespējamajiem 200 triumfēja Jūhans Kristofešsons, kuram ar 178 punktiem sekoja Pēters Sūlbergs, bet ar 171 punktu Timijs Hansens. Savukārt Baumanis tika pie 136 punktiem.

Pusfināla kārta svētdien sāksies plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Tāpat paralēli notiek arī Eiropas čempionāta posms "Supercar" klasē, kurā četrās kvalifikācijas kārtās ar 178 punktiem triumfēja latvietis Reinis Nitišs. Pēc pirmās dienas Nitišs bija otrais, bet uzvarēja trešajā sesijā, kā arī bija otrais ceturtajā sesijā un triumfēja četru braucienu summā. Arī šeit vēlāk svētdien notiks pusfināli un fināls.