Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Artis Baumanis pēc pirmā ''Rallycross Chalange Europe'' posma ieņem 3.vietu

Artis Baumanis pēc pirmā ''Rallycross Chalange Europe'' posma ieņem 3.vietu
Artis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Aizvadītajās brīvdienās Čehijā startēja jaunā ''Rallycross Chalange Europe'' sezona, kur pēc pirmā posma Artis Baumanis kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

Lai arī Rallycross Chalange Europe pēc hierarhijas ir pakāpienu zemāk par IMG Motorsport rīkotajām rallijkrosa sacensībām, šajā seriālā tāpat startē spēcīgi braucēji, kas visās klasēs cīņas padara ļoti sīvas. Šogad šajā seriālā Set Promotion komandas sastāvā Super 1600 klasē startēs vidējais no brāļiem Baumaņiem – Artis.

Pirmajā posmā, kas aizvadītajās brīvdienās notika Čehijā, Artis pārliecinoši iekļuva finālā, kur šoreiz diemžēl veiksme nebija mūsu braucēju sabiedrotā. Startējis no pirmās starta rindas, konkurenti Arti sagrieza jau pirmajā līkumā, kā rezultātā beigās tika izcīnīta tikai septītā vieta.

''Šīs man bija pirmās sacīkstes ar jauno komandu un jauno mašīnu ''Renault Twingo'', kas ir gandrīz tāds pats auto, ar kuru brauc Jānis Baumanis Eiropas čempionātā,'' stāsta Artis Baumanis.

''Svētdien kvalifikācijas braucienos jau pirmajā braucienā uzrādīju savas klases dienas ātrāko laiku. Uzvarēju pirmo un otro kvalifikāciju. Trīs kvalifkāciju summā biju pirmais, kas pusfinālā ļāva startēt no pirmās starta rindas. Pusfinālā bija ļoti sīva cīņa ar konkurentiem, it sevišķi ar krievu sportistu. Pirmos apļus gājām buferis buferī, bet vēlāk izdevās atrauties un pēdējā aplī izcīnīt pārliecinošu uzvaru.''

''Pēc tam sekoja fināls, kur izdevās lielisks starts, taču tad čehu sportists, kurš startēja no ārmalas, pirmajā līkumā sāka griezt ātrāk, kā rezultātā viņš man virsū uzstūma konkurentus, kas sagrieza mani braukšanas pretējā virzienā. Tajā brīdī auto noslāpa, un pirmo apli noslēdzu līderim zaudējot 14 sekundes. Turpināju cīņu un pēc vairākiem ātrākajiem apļa laikiem aizcīnījos līdz septītajai vietai.”

Vēl Rallycross Chalange Europe seriālā paredzēti posmi Lietuvā, Beļģijā, Nīderlandē, Austrijā un Itālijā.

Kopvērtējums pēc pirmā posma:

V.PilotsAutoPunkti
1.Luigi(Skoda Fabia)29
2.Sven Seeliger(Ford Fiesta)28
3.Artis Baumanis(Renault Twingo)26
4.Thijs Heezen(Ford Fiesta)23
4.Zdenek Kucera(Skoda Fabia)23
6.Václav Veverka(Peugeot) 20822
7.Egor Sanin(Renault Clio)21
8.Dmitriy Malakhov(Renault Clio)19

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed