Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NASCAR - otrā Amerikas sporta organizācija, kas nākusi klajā ar konkrētiem plāniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NASCAR - otrā Amerikas sporta organizācija, kas nākusi klajā ar konkrētiem plāniem
Foto: AFP/Scanpix

Amerikas Savienotajās Valstīs populārais autosporta seriāls NASCAR saņēmis zaļo gaismu sakarā ar sacensību rīkošanu. Pirmās gaidāmas 17. maijā, un mēneša turpinājumā sportisti uz starta stāsies vēl vairākas reizes.

Ceturtdien tika paziņots par NASCAR sezonas atsākšanos. Ja pašas sacīkstes īpaši neatšķirsies no pirms tam redzētā, tad ap tām notiekošais gan. Jo īpaši sacensību kalendārs. 17. maijā tiks aizvadīts 400 jūdžu "Cup Series" posms, bet nākamajās desmit dienās sekos vēl sešas sacīkstes, tiekot pārstāvētām visām trīs divīzijām – "Cup Series", kas ir galvenā, "Xfinity Series" un "Gander Trucks".

Trīs sacīkstes – divas "Cup Series" ietvaros un viena "Xfinity Series" – notiks Dārlingtonā, kas ir NASCAR vecākais ovāls. "Dārlingtona ir viena no ikoniskākajām un vēsturiskākajām trasēm mūsu sportā, un tā būs lieliska vieta, kur atsākt sezonu," teica trases prezidents Kerijs Tarps. Dārlingtonas trase atrodas Dienvidkarolīnas štatā.

Savukārt atlikušie posmi – divi "Cup Series", viens "Xfinity Series" un viens "Gander Trucks" – norisināsies Šarlotes trasē, kas atrodas Ziemeļkarolīnas štatā. 24. maijā paredzēta 600 jūdžu sacīkste, tādējādi jau 60. gadu pēc kārtas garākais NASCAR posms norisināsies Memoriālās dienas nedēļas nogalē. Tā tiek veltīta ASV armijas dienestā kritušajiem.

Dārlingtonas posmi notiks bez treniņiem un kvalifikācijas, savukārt "Cup Series" posmos Šarlotē plānota kvalifikācija. Tomēr NASCAR vadība neizslēdz, ka varētu sekot izmaiņas. Protams, posmi notiks bez skatītājiem.

9. maijā atsāksies UFC cīņu šovs, tādējādi NASCAR ir otrā sporta organizācija ASV, kas paziņojusi par konkrētiem plāniem, lai atgrieztos apritē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/racing/nascar/...