Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: LaMSF

Pauls Jonass 2015.gadu KTM "Red Bull" formā iesāk ar uzvaru Itālijas čempionātā

Pauls Jonass 2015.gadu KTM "Red Bull" formā iesāk ar uzvaru Itālijas čempionātā
Pauls Jonass 2015.gada sezonā.

Šodien, 1.februārī Sardīnijā tika aizvadīts Itālijas čempionāta motokrosā 1.posms, kas kalpoja par lielisku iesildīšanos daudziem Pasaules čempionāta pārstāvjiem, gaidot sezonas atklāšanu. MX2 klasē startēja viens no šī brīža spožākajiem Latvijas motokrosa talantiem – Pauls Jonass - , kuru, sākot ar šo gadu, trasē redzam KTM Red Bull rūpnīcas komandas krāsās. Jonasa sniegums komentārus neprasa – izcili!

Sacensībās piedalījās vairāki Pasaules čempionāta MX2 klases sportisti, tostarp Aleksandrs Tonkovs, Tims Gajsers, Džeremijs Seevers u.c. Taču Pauls jau kvalifikācijas braucienā sevi pieteica kā spēcīgu līderi, uzrādot labāko laiku un ierindojoties tabulas augšgalā – 1.pozīcijā. Pienākot finālbraucienam, Paula ātrums nemazinājās un 4.aplī Jonass jau atkal atradās pārliecinošā vadībā, to saglabājot līdz pat finišam. Lai gan trase nebūt neizskatījās viegla un laika apstākļi arī nelutināja, latviešu braucējs rādīja izcilu sniegumu, tā arī nesniedzot iespēju konkurentiem pietuvoties un apdraudēt līdera pozīciju. 2015.gads iesācies ar lielisku uzvaru un patīkamu vēsti Latvijas faniem!

„Protams, ir liels prieks par uzvaru, bet pats ar savu sniegumu neesmu īsti apmierināts, jo neizdevās nobraukt abus braucienus pat tuvu savam labākajam sniegumam. Zinu savas kļūdas un zinu pie kā jāpiestrādā,” pēc sacensībām atzina Jonass. Sportists saka lielu paldies Red Bull KTM Factory komandai, treneriem Stefanam Evertam, Willy Linden, kā arī atbalstītājiem un sponsoriem par ieguldīto darbu un atbalstu. Ne velti Jonass 18 gadu vecumā nonācis pasaules motokrosa elitē - lai gan Paula sniegums liekas izcils, skaidri redzams, ka sportista mērķis ir turpināt pilnveidoties, lai 2015.gada sezonā Latviju turpinātu sasniegt tikpat patīkamas ziņas.

Pauls startēja arī Elites braucienā, kura zināma kā apvienotā MX1+MX2 klase. Lai gan MX1 sportisti startē ar daudz spēcīgākiem motocikliem un viņu vidū tādi vārdi kā Kairolī, Paulins, Vak Horebēks u.c., Jonass 41 sportista konkurencē stabili turējās 8.pozīcijā, bet īsi pirms finiša izcīnīja augsto 7.vietu. Par kopējā brauciena uzvarētāju kļuva mājinieks, Pasaules čempions Antonio Kairolī, otrā vieta francūzim, 2014.gada Nāciju čempionam Gautjeram Paulinam. Taču MX1 braucienā šie sportisti finišēja mainītās lomā, Kairolī samierinoties ar 2.vietu.

Paula menedžeris un izcilais Latvijas sportists, pieckārtējais pasaules čempions Blakusvāģu krosā – Kristers Serģis - lepojas ar Paula sniegumu un uzsver, ka Jonasa rezultāts ir neatlaidīgā un smagā darba nopelns: „Es varu būt ļoti priecīgs. Redzams, ka tas, ko Pauls ar smagu darbu ir izdarījis, sākot no pirmā oktobra (uzsākot treniņus KTM komandā), līdz šodienai, dod rezultātu - tātad virziens ir pareizais un atliek vien turpināt strādāt. Vēlos apsveikt Paulu un visus cilvēkus, kas ar viņu pēdējos mēnešus ir bijuši kopā. Varu tikai secināt, ka mūsu izvēlētais ceļš ir bijis īstais un atliek tikai turpināt darboties, jo tad rezultāts neizpaliks, un Pauls to ļoti labi zina. Šodienas sniegums dos papildu pārliecību, ka tie cilvēki, kas viņam šobrīd ir līdzās – Stefans Everts un fiziskās sagatavotības treneris –dod pareizos padomus. Pauls pierāda, ka ar smagu darbu var tālu tikt. Noteikti arī Everts ir priecīgs, redzot, ka viņa darbiņš nes augļus. Gribu vēlreiz Paulu apsveikt un ceru, ka tā, kā sezona iesākta, tā arī turpināsies. Mums atliek tikai priecāties un turēt īkšķus.”

Jau 28.februārī Pauls Jonass startēs Pasaules čempionāta pirmajā posmā Katarā, dodoties trasē plecu pie pleca ar komandas biedru Džefriju Herlingsu, pērnā gada MX2 klases čempionu Žordī Tiksjēru un citiem spēcīgiem pasaules līmeņa sportistiem. Taču līdz tam plānotas vēl divas starptautiska mēroga sacensības, kad informēsim līdzjutējus par Latvijas talanta - Paula Jonasa - sniegumu.

Foto:http://moto.mpora.com


, 2015-02-01 18:41, pirms 9 gadiem
Super ziņa.Tā turēt.
, 2015-02-01 18:58, pirms 9 gadiem
Patiess prieks par čali! Galvenais - labu fizisko, lai sezona bez traumām!
, 2015-02-01 19:07, pirms 9 gadiem
Man ir paties prieks kad jums ir prieks,teica Jonass un izcīnija uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-01 19:29, pirms 9 gadiem
sportists32 rakstīja: overtaims TV paklausīgos interviju, vienkārši GAILIS .....lai karjera attiecīga,,,,,
Labak nebutu rakstijis vispar jo pats esi gailis...
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.