Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2425, Did:0, useCase: 3

"Mītava Open 2011" galvenā balva aizceļo uz Ludzu!

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

13. augustā Jelgavā, Zemgales Olimpiskā centra futbola stadionā noslēdzās jau trešais atklātais amatieru čempionāts mini futbolā Mītava Open 2011.

Par čempiona titulu cīnījās 18 komandas, kuras 6 atlases posmos izcīnīja godalgotas vietas un ceļazīmi uz finālu.
Visas dienas garumā spraigās un sportiskās spēlēs, kurās neiztika bez asumiem, noskaidroti Mītava Open 2011 čempioni. Zelta medaļas, Mītava Open 2011 lielo kausu un Ls 1500 ieguva komanda “Zveri/Ariols” no Ludzas, sudraba medaļas un Ls 1000 saņēma komandas “Rensa Latvia” spēlētāji no Rīgas, savukārt trešo vietu, bronzas medaļas un Ls 500 izcīnīja mājinieku komanda Bastions Apsardze/ JSFB. Komanda „Matīši”, palikdama “sāpīgajā” 4.vietā, saņēma mierinājuma balvu no Mītava Open 2011 informatīvā atbalstītāja Inbox.lv.

Mītava Open 2011 čempioni ceļazīmi uz finālu izcīnīja Latgales posmā Preiļos - tātad, nākamā gada čempionāts iesāksies tieši Preiļos. Komanda Zveri/Ariols pēc uzvaras čempionātā: “Uz katru spēli noskaņojāmies kā uz pēdējo, katra uzvara mums deva papildus motivāciju nākošajām spēlēm. Pēc fināla spēles, kad beidzot varējām pateikt tos maģiskos vārdus- “ mēs esam uzvarējuši”, emocijas sita augstu vilni, prieks bija neaprakstāms un sajūtas arī. Paceļot kausu apbalvošanas ceremonijas laikā, bija tāda sajūta it kā mēs būtu uzvarējuši Čempionu līgu futbolā, sirds sitās ļoti stipri, sajūtas neaprakstāmas! Gribam pateikties Mītava Open par lielisko turnīru un tā lielisku organizēšanu jau 3 gadu pēc kārtas. Liels paldies arī mūsu galvenajam atbalstītājam SIA "ARIOLS" uzņēmumam un personīgi Jakovam Locova kungam par finansiālo atbalstu visa turnīra garumā, kā arī Ludzas novada sporta skolai, kas uz finālturnīru mums iedeva autobusu un šoferi, lai varētu mērot ceļu līdz Jelgavai un atpakaļ.”

Komanda Zveri/Ariols kopumā no 16 spēlēm ielaida tikai 2 golus, 2 spēles nospēlēja neizšķirti un tikai vienā spēlē piekāpās pretiniekiem. Komanda jokojot atzīst: “Spēle, kuru mēs finālā zaudējām komandai “ Baltic taxi” bija mūsu 13 spēle pēc kārtas, ģērbtuve Jelgavā mums bija ar ciparu 13 un pats fināls risinājās 13. datumā!”
Izšķirošo fināla maču starplaikā spēkiem futbola laukumā mērojās arī PRĀTA VĒTRAS un čempionāta tiesnešu apvienotā komanda pret tehniskā atbalstītāja ADIDAS un SPORT 2000 komandu. Spēles galvenais tiesnesis bija neviens cits, kā Mītavas karalis - Kaspars Roga. Šī draudzības spēle noslēdzās ar rezultātu 3:2 čempionāta idejas autoru labā. Savukārt līdzjutējām bija iespēja piedalīties nu jau par tradīciju kļuvušajā „pendeļu” sišanas konkursā, kur vārtos stāvēja Jānis Jubalts.

Grupa “Prāta Vētra” ir gandarīta par trešo Mītava Open čempionātu: “Mītava Open 2011 ir noslēdzies, lai dzīvo Mītava Open 2012! Tagad jau pavisam droši varam apgalvot, ka šis amatieru čempionāts ir īsteni uzņēmis apgriezienus un ceram, ka arī turpmāk Latvijas futbola amatieru komandas Mītava Open čempionātu ierakstīs savā vasaras grafikā! Patiess prieks par to, ka daudzos posmos bija pieteikušās maksimālais komandu skaits, bet Madonā 7 komandas pat palika aiz svītras. Komandu atsaucība un emocijas dod mums pārliecību par šī pasākuma nepieciešamību un attīstību jau nākamā līmenī, ko mēs apņemamies izpildīt. Tiekamies Mītava Open 2012!”
Fināla sacensībās piedalījās sekojošas komandas: Zemgales posma uzvarētāji- „Poila”, „Bastions Apsardze/JSFB” un „Rainis”, Kurzmes posma uzvarētāji- „Medze”, „Rensa Latvia” un „Nīca”, Vidzemes posma uzvarētāji- „Hardcore Emo Party”, „Ainaži Sprints A” un „Matīši”, ZA-Latvijas posma uzvarētāji- „Niktransports”, „Lubāna” un „KNAB”, Latgales posma uzvarētāji – „Zveri/Ariols”, „Valmiera” un „Īves” un Rīgas posma uzvarētāji – „Eglītes Mežs”, „Baltic Taxi” un „Bunda”.

Pasākuma noslēgumu krāšņoja Raita Ašmaņa Jelgavas Big band muzikālais priekšnesums, kas stadionā radīja īpašu atmosfēru. Čempionātu MĪTAVA OPEN 2011 organizēja grupa PRĀTA VĒTRA.