Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Zeļonijs: "Pirmā cīņa un uzreiz – fināls..."

Zeļonijs: "Pirmā cīņa un uzreiz – fināls..."
Cīņā Konstantīns Ovčiņņikovs. Foto: Romāns Kokšarovs, SA

Latvijas labākais džudists svara kategorijā līdz 81 kilogramam Konstantīns Ovčiņņikovs pēc izstāšanās no Londonas olimpiskās turnīra jau pēc pirmās cīņas bija tik sarūgtināts, ka ar žurnālistiem runāt nevēlējās. Par aizvadīto cīņu pret šo sacensību favorītu brazīlieti Leandru Guileiru viedokli izteica Ovčiņņikova treneris un sparinga partneris Vsevolods Zeļonijs.

"Ja šī cīņa nebūtu olimpiādē, bet citā turnīrā, teiktu, ka Konstantīns nodemonstrēja lielisku pretcīņu, izpildīja maksimālo programmu. Visu nedēļu gatavojāmies tieši šādai cīņai - es imitēju brazīlieti, bet Konstantīns koncentrējās uz to, kā pretinieku apspēlēt. Un viņam bija šāda izdevība. Redzējāt to metienu, ko centās realizēt. Diemžēl viņš neizdarīja visu līdz galam," sacīja Sidnejas olimpiādes bronzas medaļas laureāts Zeļonijs.

Viņš norādīja, ka tādās sacensībās kā olimpiskās spēles nedrīkst laist garām nevienu izdevību. "Parasti viena izdevība ir vienmēr, taču viņš to palaida garām. Visu programmu izpildīja par simts procentiem, bet šo vienu izdevību neizmantoja. Tā viņam maksāja tālāku dalību turnīrā. Katrs var izteikt savu viedokli - nosodīt vai teikt, ka cīnījās cienīgi. Mēs ar Oļegu Baskinu (Ovčiņņikova treneris - aut.) no savas puses izdarījām maksimumu," pārliecināts bija Zeļonijs. "Olimpiāde ir ļoti grūti prognozējama. Jau pirmajā kārtā ir izkrituši vairāki olimpiskie čempioni. Konstantīns pret pirmo numuru pasaulē cīnījās ļoti cienīgi."

Zeļonijs ar nožēlu atzina, ka sacensību sistēma diemžēl nav saudzīga - ja zaudē kādā no pirmajām divām kārtām, sacensības ir galā. "Lai turpinātu cīņu par medaļām, ir jātiek labāko astoņniekā. Citas iespējas nav. Tas nozīmē, ka nekādā gadījumā nedrīkst zaudēt pirmās divas cīņas,” sacīja Zeļonijs. ''Ja izlozē uzkrīt kāds no pirmajiem diviem stiprākajiem džudistiem, tas ir kā fināls. Var teikt, Konstantīns cīnījās finālā. Nākamajā kārtā būtu jau daudz lielāka iespēja uzvarēt, bet viņš uzreiz trāpīja uz fināla... Jā, var teikt - ar izlozi nepaveicās."

Runājot par titulēto sāncensi, kurš pēdējos trijos gados regulāri kāpis uz goda pjedestāla visās prestižākajās sacensībās, turklāt viņa kontā jau ir olimpiskā bronza Atēnu un Pekinas olimpiskajās spēlēs, Zeļonijs komentēja šādi: "Brazīlietis ļoti nespīdēja, jo šeit nav atbraukuši parasti cilvēki. Viņam nebūs viegli arī tālāk. Šeit visi cīnās ļoti nopietni, ir gatavi maksimumam, psiholoģiski noskaņoti uz augstiem mērķiem. Konstantīns viņam nedeva iespēja realizēt to, ko iecerējis, jo bija labi sagatavojies. Ja jūs zinātu, kādus brazīlietis met iponus - vienkārši fantastiskus, bet šeit nebija nekā no tā. Taču Konstantīns pats savu iespēju neizmantoja. Skaidrs, ka tas arī ir grūti izdarāms."

Zeļonijs bija arī dažs vārds sakāms par tiesnešu darbu. "Tiesneši viennozīmīgi bija lojāli brazīlietim, un tas ir normāli," Zeļonijs nosmēja, ka varētu ar viņiem vēlāk aprunāties... "Ja uz cīņu iznāk divi pretinieki, un viens no viņiem ir pirmais numurs pasaulē, viņam uzreiz ir zināms avanss. Tur neko nevar padarīt - tāda ir dzīve. Ja neesi pirmais numurs, tev jāparāda, ka neesi sliktāks. Tas ir kā dubults darbs." Zeļonijs norādīja, ka tiesneši atdeva priekšrocības brazīlietim cīņas beigās, kad ļāva ilgāk nekā vajadzīgs sportistiem atrasties uz tatami. "Vēl bija laiks vienam uzbrukumam, ko Konstantīns varēja noorganizēt, bet viņām šādu iespēju nedeva." Pēc Zeļonija domām, potenciāli Ovčiņņikovs šajās olimpiskajās spēlēs varēja pacīnīties par piekto vietu.

Ceturtdien pirmo cīņu aizvadīs otrs mūsu džudists Jevgeņijs Borodavko. Viņš sacentīsies svara kategorijā līdz 100 kilogramiem.

  +8 [+] [-]

, 2012-07-31 13:39, pirms 12 gadiem
Nosodīt nedrīkst!

  +5 [+] [-]

, 2012-07-31 13:51, pirms 12 gadiem
Cīņa bija laba.Malacis džudists!!!

  +4 [+] [-]

, 2012-07-31 13:53, pirms 12 gadiem
Nu ja visu šādi pagriež, tad respektuha. nepaveicās.

  -3 [+] [-]

, 2012-07-31 14:00, pirms 12 gadiem
Nosodīt nedrīkst attaisnot Komatus paši ielieciet.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-31 14:18, pirms 12 gadiem
Cīņas sporta veidos vispār nereāli tikt uz olimpiādi,ja vien neesi elitē šajā veidā.Principā uz olimpiādi tiek tikai medaļnieku savos kontinentos un pasaules kausa līderi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-07-31 14:50, pirms 12 gadiem
žēl čali! Ja brazīlis kļūs par Olimpisko čempionu, neviens nenosodīs! Arī tagad jāsaka - darīja ko varēja, tīšām jau nezaudēja!

  +3 [+] [-]

, 2012-07-31 15:03, pirms 12 gadiem
Cīkstoņiem tomēr vēl ir Grigorjeva kas bieži bijusi medaļniekos un var sagādāt pārsteigumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-31 15:37, pirms 12 gadiem
kas tā par izpēti, ja nezin, ka brazīlis ir Nr.2 pasaulē (pirmais ir koreietis Kim Jae Bum)) ..

     [+] [-]

, 2012-08-01 11:36, pirms 12 gadiem
mūsējais ok, nav ko pārmest, brazīlis spēcīgs, bet ne tuvu tāds, kā te Zeļonnjis cenšas uzpūst. Turklāt brazīlis palika 7.vietā.

     [+] [-]

, 2012-08-07 13:11, pirms 12 gadiem
nu nezinu cepuri nost viņa priekšā pamēģiniet kāds tikt uz olimpiskajām tur tur viņā ir labs skils