Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Olimpisko spēļu laureātiem atņems medaļas pat pēc 8 gadiem

Olimpisko spēļu laureātiem atņems medaļas pat pēc 8 gadiem
Apšaubāmās medaļas
Foto: AP / Scanpix

Atēnu olimpiskās spēles notika 2004. gada augustā, tomēr medaļnieki nevarēja būt droši par savām godalgām astoņus gadus - kamēr nav beidzies dopinga provju glabāšanas termiņš. Šogad atkārtotā pārbaudē tika konstatētas četras proves, kuras satur aizliegtas vielas.

Veco provju atkārtotas pārbaudes iespējamie iemesli: ticamas informācijas parādīšanās par antidopinga noteikumu pārkāpšanu vai jaunu metožu parādīšanās dopinga kontrolē.

Īsi pirms minētā astoņu gadu termiņa beigām Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) izlēma vēlreiz pārbaudīt šīs vecās proves, kas ņemtas no medaļu ieguvējiem. Pozitīvas izrādījās četras proves, un nelaimīgie sportisti ir sekojoši:
- lodes grūdēja Svetlana Kriveļova, Krievija (bronza),
- svarcēlājs Oļegs Perepečenovs, Krievija (bronza),
- vesera metējs Ivans Tihons, Baltkrievija (sudrabs),
- kāds Ukrainas sportists vai sportiste (zelts).

Šie sportisti savas karjeras jau beiguši, un tagad viņiem gatavojas atņemt medaļas. Atēnu bronzas medaļniece Kriveļova savu godalgu netaisās atdot... "Ko jūs! Es viņus pasūtīšu kaut kur tālāk un viss," saka bijusī lodes grūdēja. "Par medaļas atdošanu nevar būt ne runas - pagājuši astoņi gadi, man jau ir trīs bērni, dzīvoju pavisam citu dzīvi, un tagad pēkšņi šāds sveiciens no Atēnām… Es zinu tikai vienu - mana prove bija tīra, man uzkāra medaļu un neizteica nekādas pretenzijas. Kā viņi tur ko glabāja, tas uz mani vairs neattiecas. Nezinu, kā es uz to reaģēšu pēc tam, bet šobrīd man ir pilnīgi vienalga."

Izmantotie resursi:
allsportinfo.ru


, 2012-11-24 13:20, pirms 11 gadiem
Varu vien iedomaties ka krievu sportiste runa intervija mates valoda :-)
, 2012-11-24 13:29, pirms 11 gadiem
un kāda mārrutka pēc pie raksta piekabināts Felpss?
aha, tās bābas lodes grūdējas utml. jau nemaz neizskatās pēc tādām, kuras varētu būt kaut ko lietojušas, kur nu. kriveļova noteikti ir nevainīga kā bērna asara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-11-24 14:48, pirms 11 gadiem
Ja tas tiesa, tad Nadals jau tagad var nodot savu medalju.
, 2012-11-24 14:56, pirms 11 gadiem
M rakstīja: Ja tas tiesa, tad Nadals jau tagad var nodot savu medalju.
Nadalam varbūt nākotnē nāksies ne tikai medaļu atdot. Sen jau vajadzētu patramdīt viņu par iespējamajiem sakariem ar Doktoru Fuentesu.
, 2012-11-24 18:47, pirms 11 gadiem
bombex rakstīja: diezgan stulbi sanak ... atenas kads preparats gluzi nebij aizliegts bet tagad ir tatad medalas atnemt... pec manam domam pratigak butu atstat tas medalas... un ja atklati tad medicina stipri iet uz prieksu un labot rekordus bez medicinas vairs nau iespejams un ja nau iespejas labot zud gan sportistu gan skatitaju interese... Vispar dalu so preparatu vajadzetu legalizet , protams ne tos kas apdraud sportistu dzivibas... Nu kautka ta...
Atnem par tam vielam, kas tobrid bija aizliegts, ne par tam, kuras velak ieklava saraksta.
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.