Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Olimpiādē latvieši vairāk sekojuši līdzi pludmales volejbolam, BMX un vieglatlētikai

Kristaps Zālītis

Olimpiādē latvieši vairāk sekojuši līdzi pludmales volejbolam, BMX  un vieglatlētikai
Ruslans Sorokins un Aleksandrs Samoilovs
Foto: AP/Scanpix

2012.gada Londonas Vasaras Olimpisko spēļu norisei sekojuši līdzi 74% Latvijas iedzīvotāju, turklāt visbiežāk, skatoties spēļu translācijas televīzijā. Latvijas iedzīvotāji par iecienītākajiem sporta veidiem Olimpisko spēļu laikā atzinuši pludmales volejbolu, BMX un vieglatlētiku, liecina mediju aģentūras “Mindshare” veiktais pētījums par iedzīvotāju interesi par Londonas Vasaras Olimpiskajām spēlēm.

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji Londonas Olimpiskajām spēlēm sekojuši līdzi, skatoties translācijas televīzijā (85%), savukārt 57% respondentu norādījuši, ka par aktualitātēm uzzinājuši, lasot ziņas internetā un laikrakstos. Visaktīvāk ziņām internetā un laikrakstos sekojuši līdzi iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem (65%). Jaunieši vecumā līdz 19 gadiem aktīvi smēlušies informāciju arī sociālajos tīklos (norādījuši 43% aptaujāto jauniešu), kā arī no draugiem un paziņām (35%). Savukārt spēļu translācijas internetā skatījušies 20% iedzīvotāju (norādījuši 30% vīriešu un 16% - sieviešu).

“Mindshare” vadītāja Latvijā Kristīne Kalniņa – Ūsele saka: “Aptaujas rezultāti rāda, ka Latvijas iedzīvotājiem ir bijusi liela interese par Londonas Olimpiskajām spēlēm, turklāt interesanti, ka pretēji vispārpieņemtajam uzskatam, ka sievietēm sports interesē mazāk nekā vīriešiem, abu dzimumu pārstāvji spēles televīzijā vērojuši teju vienlīdz aktīvi – 85% sieviešu un 88% vīriešu. Pētījuma rezultāti vēlreiz pierāda, ka Latvijas iedzīvotājiem olimpiāde šķiet īpašs notikums, kas notiek vien reizi četros gados, tādēļ tam tiek sekots līdzi īpaši aktīvi. Iedzīvotāji norāda, ka no visiem sporta veidiem visvairāk jutuši līdzi pludmales volejbolam, kas arī nesis Latvijai pirmo Olimpisko spēļu godalgu komandu sportā.”

Zīmīgi, ka vislielāko interesi Londonas Olimpisko spēļu laikā izpelnījušies tādi sporta veidi kā pludmales volejbols (norādījis 81% respondentu), BMX (70%) un vieglatlētika (60%), kurus veiksmīgi pārstāvēja arī Latvijas sportisti. Vīriešu dzimuma respondenti kā ceturto iecienītāko sporta veidu norādījuši basketbolu (28%), savukārt sievietes – peldēšanu (37%).

Par nozīmīgākajiem Londonas Olimpisko spēļu momentiem Latvijas iedzīvotāji atzinuši Māra Štromberga izcilo sniegumu vīriešu BMX riteņbraukšanā, iegūstot zelta medaļu (44%), kā arī pludmales volejbola dueta Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa bronzas medaļu pludmales volejbolā (38%). Interesanti, ka iedzīvotāji vecumā līdz 29 gadiem un pēc 50 gadiem par galveno Olimpisko spēļu momentu atzinuši zelta medaļas iegūšanu BMX sporta veidā, savukārt iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 49 gadiem – bronzas medaļas iegūšanu pludmales volejbolā. Sabiedrības ievērību izpelnījusies arī lietuviešu sportiste Rūta Meilutīte, iegūstot zelta medaļu peldēšanā (5%), un Ineta Radeviča, iegūstot ceturto vietu tāllēkšanā (4%).

Pētījums veikts šī gada 13.-16.augustā, izmantojot “Mindshare” interneta aptauju paneli “MindScan”. Kopā aptaujāti 843 respondenti vecumā no 15 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos.

Informāciju sagatavoja:
Mindshare

  +4 [+] [-]

, 2012-08-21 11:05, pirms 12 gadiem
Būtu diezgan dīvaini, ja latvieši sekotu vairāk paukošanai, mākslas vingrošanai un loka šaušanai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-21 11:07, pirms 12 gadiem
Trendy rakstīja: Būtu diezgan dīvaini, ja latvieši sekotu vairāk paukošanai, mākslas vingrošanai un loka šaušanai!
Neaizmirsti par badmintonu un batuta lēkāšanu!

  +7 [+] [-]

, 2012-08-21 11:24, pirms 12 gadiem
latvieši vairak sekoja līdzi vingrošanai un peldēšanai (lvt7)

  -1 [+] [-]

, 2012-08-21 11:25, pirms 12 gadiem
Jomajo, kāda analīze ir veikta - latvieši sekojuši tam un šitam... Laikam tikai latvieši aptaujāti

  +5 [+] [-]

, 2012-08-21 11:30, pirms 12 gadiem
Pēc LTV7 programmas spriežot vajadzēja būt vingrošanai un peldēšanai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-21 15:42, pirms 12 gadiem
Tiko gribeju teikt,ka skatijas to,ko radija,vispar fuj ltv7,bija tacu ari citas tiesraides,peldeshana un vingroshana bija par daudz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-22 00:41, pirms 12 gadiem
Sekoju Olimpiādei līdzi nonstop pa Ltv7 un atklāti sakot, apriebās,ka peldēšana un vingrošana tika rādīta pārāk daudz! ..ir tak vēl citi sporta veidi,vajag jau to programmu padažādot!! jopcik!
mans top3-
1. pludmales volejbols
2.vieglatlētika(10-cīņa vīriem,ko rādija nepieļaujami maz)
3.klasiskais volejbols/basketbols