Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingars192

Štromberga zelts - ko par to saka skaitļi?

Gandrīz pliki fakti par zelta disciplīnu

• ASV braucēju izgāšanās līdzvērtīga vai pat pārspēj Latviešu šķēpmetējus
• Štromberga brauciens bija ātrāks nekā labākais kvalifikācijas brauciens, kad neviens trasē netraucē.
• Austrālieša WILLOUGHBY Sam fināla rezultāts būtu 2 labākais kvalifikācijā, bet kolumbieša rezultāts – 4 labākais.
• Fināla rezultāts bija vispār otrs ātrākais, ja skatās no 1. vietas pozīcijām. Tikai pusfināla 2. braucienā WILLOUGHBY Sam bija drusku ātrāks 37.856 braucienā pret Štromberga fināla 37.576, tāpēc tik viņam varētu būt neliela škrobe, bet
• Ceturtdaļfinālā Štrombergs bija 2:1 pret WILLOUGHBY, Pusfinālā otrādi. Tā ka visam vajadzēja izšķirties finālā
• Fināla brauciens, ja skatās no medaļas jeb trešās vietas pozīcijām, nemaz tik ātrs – pusfinālā divreiz trešai vietai bija ātrāks.
• Tikai Štrombergs savu labāko braucienu aizvadīja finālā, kolumbietim tas bija otrs labākais, austrālietim – trešais labākais.
• Visi medaļnieki bija vienā grupā apakšgrupā jau no priekšsacīkstēm ieņemot tādu pašu secību, izņemot to, ka pirmais bija trešā labākā kvalifikācijas brauciena autors holandietis Van Gendt, kurš palika piektais
• Vistuvākais pēc vietu izkārtojuma finālam bija ceturtdaļfināla brauciens, kad Štrombergs bija pirmais, kolumbietis – otrais, austrālietis – trešais, bet holandietis – ceturtais.
• Principā tas varbūt arī izskaidro šķietami neparliecinošos Štromberga rezultatus pirms fināla, jo īstenībā cīņas bija jau tad starp stiprākajiem
• Vēl neticamāka par Štromberga medaļu šķiet - OQUENDO ZABALA Carlos Mario tikšana līdz medaļai, proti 1. sāka ar nefinišēšanu 2. Pusfinālā tika tikai 5. braucienā, izcīnot pirmo vietu par vienu punktu apsteidzot vācieti BRETHAUER Luis, bet pa vidu palika divi brauceji, kuri jau bija zaudējuši cīņu par pusfinālu, bet turpināja cīnīties. 3. Pusfinālā – kā ceturtais – tiesa salīdzinoši pārliecinoši
• Treimaņa pāri darītāji, tika sodīti finālā ieņemot – 6-8 un ka arī vissāpīgāko 4. vietu (pēc 5 pirmajām vietām, un vienas otrās). Turklāt tas varētu būt arī sods (vai arī liecina par nespēju koncentrēties līdz galam), ka pusfināla pēdējā braucienā neiespringa un palika 5. vietā.
• Treimaņa labākais rezultāts pusfinālā 3. braucienā 37.929 būtu par 3 sekundes tūkstošdaļām ātrāks par Austrālieša finālbrauciena rezultātu. Cerams, ka tas motivēs iegūt savu medaļu RIO, un nepazust kā Matisonam.
• Par šo Treimaņa rezultātu ātrāk bija braucis tikai Štrombergs, WILLOUGHBY un amerikānis FIELDS Connor pa divām reizēm, holandiešiem katram pa vienai. Tā ka objektīvi skatoties – 5 bijuši kaut reizi ātrāki. Tiesa mēs nezinam kāds būtu viņa rezultāts kvalifikācijā, ja nebūtu kritiens.
• Veides labākais rezultāts 38.594 finālā būtu 5. Tā, ka „Tu esi vēl jauns - Tev viss vēl ir priekšā” . Bet tai pašā laikā nevar neatzīt, ka viņš (vai varbūt Laukučs vai abi) ir gudri taktiķi, ko redzējām ceturtdaļfināla pirmajos braucienos, kad netiekot līdzi ātrumā aizgāja pirmajā līkumā garām lielai daļai kritušo censoņu pa leju. Žēl, ka to pašu nedarīja pusfināla pirmajā braucienā (līdzīgi kā Štrombergs pirmajā pusfinālā) un sadūrās ar Treimani. Lai gan ar šādu taktiku nevar cerēt uz 1-3 vietu braucienā, bet gandrīz katrā braucienā ar to varēja būt 4-6 vietā.
• No finālistiem bez kritiena vai nopietnas aizķeršanās nobraucot zem 45 sekundēm iztika tikai Štrombergs un van der BIEZEN Raymon, kurš, ja saskaitītu visu braucienu summu, būtu pārliecinošs līderis (šķiet, ka otrais būtu Štrombergs). Turklāt holandietim ir unikāls rezultāts – visi 8 braucieni ātrāki par 39 sekundēm, kamēr Štrombergam divi bija - 40.353, 41.858. Varbūt vajag tiešām ieviest papildmedaļu par daudzcīņu :)
• Tāpat var padomāt vēl kautkādas 10 atvasinātas disciplīnas (kā bija ieminējies Ikrnpk "gan jau, ja BMX būtu 10 disciplīnas kā braukšana uz bābu velo, braukšana atpakaļgaitā, braukšana uz muguras, braukšana tauriņstilā un braukšana pa akmeņiem, tad Štrombis varētu i Felpsam konkurenci sastādīt medāļos..",), lai līdzīgi kā Torps no čempja var doties kaudzīti medaļu , bet pa kādai medaļai ir kādam ducim sportistu.
• Šajā olimpiādē tā kārtīgi sarūgtināt esam spējuši tikai amerikāņus un holandiešus (volejbolā un BMX). Par amerikāņiem skaidrs – tas par 1 cm tāllēkšanā. Bet holandiešus? Ja sporta dievs ir futbolists, tad droši vien par nebaudāmo holandiešu sniegumu Eiropas čempī, kas sagādāja vilšanos daudzu valstu līdzjutējiem.
• Starp citu, ar šo medaļu Latvija uz dažām stundām nostājās blakus divām zīmīgām valstīm
41 Latvia 1 0 1 2
41 Lithuania 1 0 1 2
41 Turkey 1 0 1 2

Tiesa, turki momentā atbildeja ar dubultpanākumu 1500 metros sievietēm, bet lietuvieši jau garantējuši 3. medaļu boksā.

Šķiet, ka tomēr medaļa noteikti nebija nejaušība. Vai kāds vēl šaubās?

nobeigumā retorisks jautājums:

Kas ir izcilāks olimpietis - Štrombergs - kurš ir izcīnījis visas olimpiskās zelta medaļas savā disciplīnā visā vēsturē vai Torps, kuram, piemēram, šogad 4 zelti no tomēr līdzīgām17 disciplīnām :) Nez kā viņam veiktos ar rezultātiem un kā tiktu galā ar nerviem un rezultātiem, ja viņš zinātu, ka katrs brauciens/peldējiens (kad viņu no aizmugures varētu 'torpedēt' cits peldētājs:)) var atņemt jebkādu cerību iegūt zelta medaļu, nevis paskatīties savā plānotajā, ka ir vēl 6-7 disciplīnas, kur var atzīmēties :)

smart@Ingars


, 2012-08-11 01:26, pirms 12 gadiem
Finālā Štromberga pusfināls ieņēma pirmās trīs vietas un vēl piekto.
, 2012-08-11 10:16, pirms 12 gadiem
Labs raksts!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-11 11:13, pirms 12 gadiem
Interesanti, paldiezs!
, 2012-08-11 18:01, pirms 12 gadiem
torpam shogad medalju nav... vinshs beidzis karjeru jau ir...
, 2012-08-11 18:08, pirms 12 gadiem
Ar Torpu drošvien domāju Felpsu
, 2012-08-11 20:41, pirms 12 gadiem
paldies.. tieši tā

ezers23 rakstīja: Ar Torpu drošvien domāju Felpsu
, 2012-08-13 11:20, pirms 12 gadiem
Interesants raksts, vēl viens pierādījums, ka nekas nenotiek nejauši. Par Felpsu gan tomēr nepiekrītu, jo kaut arī disciplīnu daudz - Felps tikai viens un diez vai tuvākajā nākotnē kāds no peldētājiem pārspēs viņa sasniegumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.