Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Koscinkevičs

Lakučs: "Pirms starta Mārim teicu - tu esi..."

Lakučs: "Pirms starta Mārim teicu - tu esi..."
Latvijas BMX komandas trenerim Ivo Lakučam šī Londonā ir liela diena - trīs latvieši pusfinālā, viens - Māris Štrombergs - olimpiskais čempions! Foto: Romāns Kokšarovs, "f64"/SA

Latvijas BMX komandas galvenais treneris Ivo Lakučs piektdien atzina, ka pirms fināla bijis pilnīgi mierīgs, jo bijis pārliecināts par Māra Štromberga spēku. Lakučs nekļūdījās.

"Es viņam šodien teicu - lai kāds tev ir rezultāts, lai kā tu brauktu, tu trasē esi dzīvs. Tā arī viņam pateicu, par ko Māris bija pārsteigts. Teicu - jo tu domā, brauc, kusties, visu izbrauc perfekti, tu neesi vienkārši kaut kur izrāvies, samulsis un brauc pa priekšu. Tu esi dzīvotājs," pēc medaļu pasniegšanas ceremonijas emocionāli runāja Lakučs. "Katrs nākamais brauciens bija arvien labāks un labāks. Tā notiek - veči, dzīvē tā notiek - caur ērkšķiem uz zvaigznēm! Māris ir spēcīgs. Paskatieties uz viņu, viņš ir superčalis. Taču nebija viegli - atbildības nasta, (palicis - aut.) vecāks, jaunāki (konkurenti - aut.), trase - viss kopā. Viņš nevarēja savākties, viņš neapzināti taupījās. Vakar bija tāpat. Ir grūti. Paši teicāt, ka būs grūti, un bija arī, bet izdevās!"

Viegli tiešām nebija, jo drošs par vietu finālā Māris varēja būt tikai pēc trešā pusfināla brauciena, kurā finišēja otrais. Pirms tam abos braucienos viņam bija divas ceturtās vietas. "Pirmajā viņš speciāli izbrauca no trase, jo viņam priekšā krita (konkurents - aut.), un viņš negribēja krist. Viņš mums tāds bailīgs ir," Lakučs norādīja - jo vecāks paliek Māris, jo prātīgāks. "Ja godīgi, smagi bija tikai rezultātu ziņā. Tādu Māri, kādu redzēju šodien, nebiju redzējis kopš tā gada, kas bija pēc Pekinas. Arī tad viņš (labi - aut.) brauca pasaulē, ļoti labi cīnījās. Pirms šās braukšanas visiem mūsu braucējiem pateicu, ka gaidu no viņiem supercīņu. Māris paklausīja, un darīdams visu, parādīja supercīņu."

Bet ko Ivo domājis tieši pirms fināla? "Viss norādīja, ka viss būs kārtībā. Biju supermierīgs, un varēju pat paskatīties braucienu..." teica Ivo. "Mana pārliecība bija, ka viss būs. To apliecināja visas zīmes - viss, kas bijis, tas, kā esam darbojušies, nācis no sirds. Tas bija bez māniem un liekulības. Mēs esam strādājuši, un viņš ir ļāvis strādāt citiem. Pēc Pekinas olimpiādes teicu, ka viņš ir tas, kurš var iznest medaļas godu. Redz, būs viņam vēl, ko nest."

Uzreiz pēc finiša Lakučs pateicis to pašu, ko pirms šās dienas startiem: "Pateicu - tu esi dzīvs, neskaties uz rezultātiem. Tev viss iekšā dzīvo - tu brauc, tu domā, tu izskaties citādāk. Pirms tam viņš bija nobažījies, bet es teicu, ka nav ko bažīties, jo tu esi dzīvs, tu brauc superīgi, visu saproti un viss ir ideāli. Un tas ir pats svarīgākais, jo rezultāts pēc tam būs. Izdari tikai to, kas tev jādara, ko tu māki."

Lakučs priecājās, ka ar šo uzvaru Māris viņam esot atdevis parādu. "Dēļ viņa es nevarēju piedalīties sava dēla dzimšanā. Tagad esam kvitā."

Štrombergam tagad ir divas olimpiskās medaļas. Viena būs jādāvina Lakučam, lai noliek īpašā vietā... "Nē," nosmēja treneris. "Māris ir malacis. Man ir gods un prieks dalīties ar viņu visā, ko es zinu. Viņš ar savu uzticību to visu spēj atalgot. Ar katru nākamo dienu esmu arvien priecīgāks strādāt ar viņu, labprāt satiekos treniņos. Kas vairāk ir vajadzīgs? Draudzība!" Lakučs pats zināja atbildi, rādot uz rokas mēness zīmi kopā ar zvaigznēm.

Ivo slavēja arī abus pārējos braucējus - Edžu Treimani un Rihardu Veidi, kuri bijuši lieliski braucēji trasē un komandas biedri ārpus tās! "Edžus ir malacis. Arī Rihards labi cīnījās. Tas bija mans mērķis. Mēs esam reāli, pa mākoņiem nelidojam. Rihardam mērķis bija tikt pusfinālā, cīnīties, izrādīt konkurenci. Viņam ir tikai 20 gadu. Viņš ar savu darbu ir panācis savu rezultātu. Varu tikai pacelt cepuri viņa priekšā, jo viņš izpildīja to, ko parasti neizpilda. Viņš bija supermierīgs un superliels komandas biedrs gan Mārim, gan Edžum."

Lakučam, protams, kremt, ka finālā nebija vismaz divi latvieši. "Viņam (Rihardam - aut.) vajadzēja izgrūst kolumbieti, tad Edžus arī būtu ticis. Pa abiem kolumbietis, protams, noteikumu robežās bija jāpaņem. Diemžēl (Rihards - aut.) bija par švaku pirmajā virāžā."


, 2012-08-10 20:47, pirms 12 gadiem
"Viņam (Rihardam - aut.) vajadzēja izgrūst kolumbieti, tad Edžus arī būtu ticis. Pa abiem kolumbietis, protams, noteikumu robežās bija jāpaņem. Diemžēl (Rihards) bija par švaku pirmajā virāžā."

eh žēl žēl žēl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Krokodils
, 2012-08-10 20:52, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Nez Štrombergam ar valsti atkal vajadzēs tiesāties par prēmiju? Pēc Pekinas nācās!
Tu muļķis esi?
, 2012-08-10 20:52, pirms 12 gadiem
..dzīvs! Viņš teica Tu esi dzīvs, bet te atkal, protams, lai tauta atvērtu rakstu, tiek ielikts tāds divdomīgs virsraksts
, 2012-08-10 20:52, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Nez Štrombergam ar valsti atkal vajadzēs tiesāties par prēmiju? Pēc Pekinas nācās!
Tev gan ir aplauziens, nenāksies ne par ko tiesāties, bet Latvijai ir medaļas!
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-10 20:57, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Muļķis nē, bet valsts pēc Pekinas OS nemaksāja prēmiju, nācās tiesāties, tu ko, mucā vai dzīvo?
Ne jau neizmaksāja, bet viņam maksāja pakāpeniski, pa daļām - kas principā nav pārkāpums, jo noteikumos arī nav teikts, ka nedrīkst izmaksāt vairākās daļās!
, 2012-08-10 20:59, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Muļķis nē, bet valsts pēc Pekinas OS nemaksāja prēmiju, nācās tiesāties, tu ko, mucā vai dzīvo?
Pirmo reizi dzirdu, ka bija tiesa.
, 2012-08-10 21:04, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Pirmo reizi dzirdu, ka bija tiesa.
Nebija nekāda tiesa, Kroko izgudro atkal.
, 2012-08-10 21:06, pirms 12 gadiem
Ivo, piedod, bet Štrombis tevī neklausījās, kā pats atzina bija iegrimis sevī !
Super veči !
, 2012-08-10 22:25, pirms 12 gadiem
Pēc šīs uzvaras Štrombi cienu vēl vairāk kā pēc Pekinas. Ja Pekinā no sākuma līdz galam tā īsti neradās šaubas, ka zelts būs. tad šeit tomēr bija tā sajūta, ka kautkas nav. Vilobijs un holandietis jaatzīst bija pelnījuši uzvarēt, Štrombim negāja tik gludi un veiksmīgi, bet vissvarīgākajā brīdi, tad, kad visvairāk vajadzēja Māris parādija ar ko viņš atšķiras no tadiem kā Vilobijs - viņš vienkārši ir labākais un čempiona titula cienīgākais sportists. BMX nav tikai pedāļu mīšana. Tā ir arī emocionāla cīņa ar konkurentiem un pašam ar sevi. Māris pierādija ka viņš ir īstens čempions un šī sporta veida leģenda.
, 2012-08-10 23:06, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Muļķis nē, bet valsts pēc Pekinas OS nemaksāja prēmiju, nācās tiesāties, tu ko, mucā vai dzīvo?
tādi kā tu īd un īd, ņerkst un ņerkst, čīkst un čīkst, bet vai tas kaut ko maina? valsts vai valdība kļūst labāka no taviem komentāriem? diez vai... vairāk izskatās, ka nespēj samierināties, ka kļūdījies savās prognozēs...
, 2012-08-10 23:17, pirms 12 gadiem
caur ērkšķiem uz zvaigznēm! - Ad aspera ad astra. Tā ir Triju zvaigžņu ordeņa devīze! Novēlu Mārim Štrombergam TZO!
Ivo Lakučs arī malacis. Cepuri nost visai Latvijas komandai Treimanim un Veidem!
Puikas malači!!!

Mums ir leģenda - Māris Štrombergs!!!
, 2012-08-10 23:21, pirms 12 gadiem
Lūk ko nozīmē draudzība un patiesa komandas saliedētība Visa viena liela ģimene
, 2012-08-11 00:32, pirms 12 gadiem
renrins rakstīja: caur ērkšķiem uz zvaigznēm! - Ad aspera ad astra.
palabošu - "per aspera ad astra", bet tas nekas, galvenais, ka doma visiem saprotama
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-11 01:19, pirms 12 gadiem
ingaa rakstīja: palabošu - "per aspera ad astra", bet tas nekas, galvenais, ka doma visiem saprotama
Tā doma vairāk bija par to TZO devīzi un ideju, nevis par pareizu Latīņu valodas rakstību. Štrombergam pienākas Triju Zvaigžņu ordenis 1. šķira!
, 2012-08-11 06:09, pirms 12 gadiem
Viņam (Rihardam - aut.) vajadzēja izgrūst kolumbieti, tad Edžus arī būtu ticis. Pa abiem kolumbietis, protams, noteikumu robežās bija jāpaņem. Diemžēl (Rihards) bija par švaku pirmajā virāžā."

Man taisni tāda doma ienāca prātā redzot startā kolumbieti starp mūsējiem un jāsaka ,labi ka tā nenotika,jo neviens nenoticētu,ka tā būtu nejaušība,ja kolumbietis būtu nogāzts.Būtu tikai aptraipījušies un diez vai otrs mūsējais finālā kaut ko panāktu,drīzāk patraucētu .Tā kā viss beidzās labi un godīgi.(manuprāt)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.