Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Koscinkevičs

Veide: "Tagad tik ručku grīdā"

Veide: "Tagad tik ručku grīdā"
Rihardam Veidem vajadzēja piecus braucienus, lai no ceturtdaļfināla pārceltos uz pusfinālu. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

BMX braucējs Rihards Veide, kurš Londonā kā pēdējais no latviešiem kvalificējas olimpisko spēļu pusfinālam, ceturtdien teicās apguvis olimpisko trasi, tāpēc piektdien noteikti cīnīsies par vietu finālā.

''Piekrītu, ka tablo izskatās ļoti labi," Veide bija gandarīts, ka viņa uzvārdam ceturtdien pēc ceturtdaļfināliem pretī bija burtiņš q, kas nozīmēja kvalificēšanos pusfinālam. "Bija ļoti grūti. Starp braucieniem tikpat kā nebija atpūtas, visu laiku arī ļoti liels stresiņš, kā būs. Taču ar katru braucienu pārliecība auga un rezultāts kāpa. Viss ir izdevies!"

Veides gadījumā visu izšķīra pēdējais ceturtdaļfināla brauciens. "Pirms pēdējā brauciena man bija tāda doma - ja sanāks startiņš, tad būs. Tā arī notika - starts izdevās un bija arī," sacīja Rihards pēc otrajā vietā pabeigtā izšķirošā piektā brauciena.

Ne pārāk izdevušos ceturto braucienu Veide skaidroja ar pieredzes trūkumu, šajā trasē braucot no pirmā celiņa. "Ja godīgi, pa pirmo celiņu braucu pirmo reizi. Nebiju iedomājies, ka es vispār tikšu pie tādas iespējas, un treniņos nemaz neizmēģināju. Jāsaka - viss ir labi, kas labi beidzas. Pagaidām, jo rītdien būs turpinājums."

Pusfinālā iekļuva trīs latvieši. Uz jautājumu, cik būs finālā, Veide sacīja, kas tas ir labs jautājums. "Kā jūs redzat, šeit viss var notikt. Šie nav parasti mači, bet olimpiāde. Viss ir pilnīgi citādāk. Tas, ka mūsu grupa pusfinālā skaitās vieglāka nekā otra, ir tikai teorija. Tas tā ir tikai no viedokļa, ka tajā nav tik daudz pirmās taisnes šāvēju, taču, no otras puses, ir ļoti labi braucēji trasē. Būs interesanti. Mans mērķis ir iekļūt finālā."

Starp citu, Veidem šī šogad ir tikai otrā reize, kad viņš lielos mačos spējis kvalificēties pusfinālam. ''Pirmo reizi tas notika Norvēģijā. Tas, ka tas izdevās šeit - Londonā, ir lieliski. Trase ir apgūta, viss ir pierasts. Tagad tik ručku (gāzi - aut.) grīdā un būs labi!"

Par olimpisko atmosfēru un satraukumu 20 gadus vecais Veide izteicās sekojoši: "Tad, kad izsauc angli, pūlis bļauj un zeme rīb, parādās nudien interesanta sajūta, taču braukt šeit ir lieliski. Atmosfēra ir vienkārši burvīgi. Man patīk, ka sacensības ir trīs dienas. Iznāk vairāk treniņu, bet, jo vairāk treniņu, jo labāk. Man parasti treniņi ir par īsu, un tikai tad, kad mači iet uz beigām, trasē iemācos braukt. Tagad treniņu ir gana, viss notiek, kā vajag.''


, 2012-08-09 22:54, pirms 12 gadiem
Lai viss iecerētais izdodas visiem mūsējiem BMX trasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-09 22:59, pirms 12 gadiem
vismaz par diviem latviešiem finālā!
Slēpts komentārs: toms132
, 2012-08-09 23:27, pirms 12 gadiem
turists nebutu pusfinala !
toms132 rakstīja: tūrists
, 2012-08-09 23:29, pirms 12 gadiem
trīs latvieši finālā un visi uz pjedestāla!!!
, 2012-08-09 23:30, pirms 12 gadiem
Būtu jau skaisti visi 3 finālā, bet būsim reālisti un labāk cerēsim vismaz un vienu medaļu !
, 2012-08-10 00:29, pirms 12 gadiem
Šogad drīzāk izskatās, ka Treimanis izcīnīs medaļu, nevis štrombergs.
, 2012-08-10 14:43, pirms 12 gadiem
toms132 rakstīja: tūrists
ko tu pīpē?
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.