Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Sieviešu volejbola turnīrā par zeltu cīnīsies ASV un Brazīlija

Sieviešu volejbola turnīrā par zeltu cīnīsies ASV un Brazīlija
Brazīlijas dāmu volejbola izlase
Foto: AFP/Scanpix

Londonas olimpiskajās spēlēs šodien notika dāmu volejbola turnīra pusfināla cīņas. Abās spēlēs cīņas noslēdzās ar pārliecinošām vienas komandas uzvarām. Vispirms ASV izlase trijos setos uzveica Dienvidkorejas komandu, bet pēc tam Brazīlijas volejbolistes trijos setos sakāva japānietes.

Ja ceturtdaļfināli dāmu volejbola turnīra bija pietiekami saspringti, tad šodien pusfinālos liela intriga nesanāca. Dienas pirmajā cīņā ASV izlase spēkojās ar Dienvidkorejas izlasi. Abas komandas savā starpā jau bija spēlējušas grupu turnīrā, kad amerikānietes uzvarēja četros setos. Pirmajā setā korejietes ilgi turējās līdzās, bet tad zaudēja piecus punktus pēc kārtas (no 16:15 uz 16:20), kas lika pirmo setu zaudēt ar 20:25. Līdzīgs scenārijs arī otrajā setā – Āzijas pārstāvēm pat 20:17 vadība, bet beigās zaudējums ar 22:25. Trešajā setā korejietes ne reizi nebija vadībā, piedzīvojot neveiksmi setā ar 22:25 un arī visā mačā.

Otrajā pusfinālā Pekinas olimpisko spēļu čempiones brazīlietes eksaminēja Japānas komandu. Līdzīgi kā pirmajā pusfinālā – japānietes ilgi turējās līdzās pirmajā setā, taču tā beigu daļu zaudēja ar 3:10 (no 15:15 uz 18:25). Gan otrajā, gan trešajā setā brazīlietes pārsvaru ieguva ātrāk, triumfējot attiecīgi ar 25:15 un 25:18.

Līdz ar to fināls tieši tāds pats kā Pekinā, kad uzvaru svinēja brazīlietes. Londonā gan pārliecinošāk spēlējusi ASV komanda. Viņas cīnās bez zaudējumiem, turklāt grupu turnīrā četros setos uzveica arī gaidāmās fināla pretinieces (brazīlietes zaudēja arī Dienvidkorejai). Medaļu spēles sestdien.

Izmantotie resursi:
london2012.com


, 2012-08-10 09:27, pirms 12 gadiem
Būs kolosāls mačs!! Arī par trešo vietu jābūt labajam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-10 13:51, pirms 12 gadiem
Gribētu uzzināt,kas reāli jādara,lai kvalificētos Olimpiādei?
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.