Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

Ārents: "Barankas nav - tas man pats galvenais"

Ārents: "Barankas nav - tas man pats galvenais"
Mareks Ārents
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Latvijas vienīgais kārtslēcējs Mareks Arents šodien olimpisko debiju beidza ar lēcienu 5,35 m augstumā, ar ko izrādījās par maz, lai pretendētu uz finālu. Lai pārvarētu 5,50 m augstumā novietoto latiņu, pietrūka pavisam maz. "Ja būtu izdevies- vispār būtu kaifs," pēc mačiem atzina sportists.

"Centos kā varēju. Barankas (nullītes jeb nepārvarēta sākuma augstuma - aut.) nav - tas man pats galvenais. Ar startu esmu apmierināts daļēji. Kaut ko vismaz izdarīju - apmēram, kā biju plānojis. Būtu pārlecis 5,50 - vispār būtu kaifs," par savu sniegumu izteicās kārstlēcējs, kas aizvakar Londonā nosvinēja savu 26 dzimšanas dienu. Otrajā mēģinājumā līdz laimei pietrūka pavisam maz. "Tur jau tā lieta! Jau biju pārlidojis pāri, tomēr mazliet pieskāros. Tāpēc uz trešo jau izgāju tā, ka uhh - nu tikai tūlīt būs. Laikam pārāk daudz gribēju. Nedaudz iepūta vējš un stūmiens kārtij sanāca nedaudz uz priekšu nevis uz augšu." Beigās izrādījās, ka ar augstumu 5,50 pietika, lai kvalificētos finālsacensībām (ne visiem, bet tikai mazāk mēģinājumus iztērējušajiem). "Jā, tas nebija pārsteigums, jo šodien bija kārstlēkšanai diezgan slikti laika apstākļi. Bija skaidrs, ka rezultāti nebūs augsti, un ar 5,50-5,60 mierīgi pietiks finālam."

Gaisotne Olimpiskajā stadionā, kur jau desmitos no rīta tribīnes nemainīgi ir pārpildītas un azartiskas, latvieti īpaši ietekmējusi neesot. "Biju sagatavojies tā, ka man nebija atšķirības - fonā priedes vai 80 000 skatītāju. Galvā ir tikai mans lēciens un viss - nekas apkārt neinteresē. Vajag atslēgties un man sanāk. Savā pasaulē ņemies un tad - lēciens. Ja viss ir kārtībā, tad arī lecas. Bija kļūdas galvā, taču nekāda stresa brīnumainā kārtā nebija. Tikai uz sākuma augstumu."

Bieži vien gadās, kad pirmais olimpiskais starts sportistiem paliek arī pēdējais, jo sapnis jau piepildīts, taču Mareks uzsvēra, ka viņam tieši pretēji - Londona iecirtusi āķi lūpā, lai gribētos turpināt. "Ļoti lielu āķi! Tagad jāgatavojas Rio un visiem lielajiem čempionātiem pirms tam - ceru, ka sanāks bez traumām. Centīšos lēkt augstāk. Mans treneris saka, ka, lai sagatavotu augsta līmeņa kārstlēcēju, nepieciešami desmit gadi. Ticu, ka viņš mani vēl sagatavos. Vēl ir daudz, kur augt," sprieda sportists, norādot arī uz trūkumu, kas šobrīd liedz līdzvērtīgāk konkurēt augstā līmeni. "Lielākoties visi pārējie ir ātrāki - man jau iedzimtas lēnas kājas. Taču to vēl var uzlabot. Ja izdosies - mierīgi varu lēkt arī augstāk."

Lai gan pastāv liela iespēja, ka pēc šīs sezonas Ārents paliks vienīgais kārstlēcējs Latvijā, viņu šāda perspektīva nemulsina. "Tāpat jau pie trenera grupā esmu viens, vienatnē arī trenējos. Tas nav galvenais. Nākamais mērķis? Eiropas čempionāts telpās. Mēģināšu kvalificēties un tikt finālā. Domāju, ziemā man tas būs pa spēkam."


, 2012-08-08 15:29, pirms 12 gadiem
Autors var uzrakstīt kaut ko vairāk par pēdējo rindkopu.
Kur ir kaut kas rakstīts par to ka viņš paliks vienīgais kārtslecējs? brāli Pujāti neleks vairs ?
Slēpts komentārs: Bandīc
, 2012-08-08 15:32, pirms 12 gadiem
pastāv liela iespēja, ka pēc šīs sezonas Ārents paliks vienīgais kārstlēcējs Latvijā, viņu šāda perspektīva nemulsina. brāļi pujāti beidz lekt?
, 2012-08-08 16:00, pirms 12 gadiem
Bandīc rakstīja: Nu piedodiet - barankas nav - esmu apmierināts!

Nu tad metru varēja pārlēkt un braukt mājās!
Kā lasu kādu rakstu, tā šadi idiotiski komentāri. Viņš ir ticis uz OS. Labāk paskaties cik nav tikuši. Un apskaties cik OS pat 5,35 nepārlēca.
Pirms kautko muldi paņem kārti, iespraud pakaļā un palekā. Pēc tam ar to pašu kārti pārlec 1 m. Lieku 100 LS ka nepārlēksi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-08 16:40, pirms 12 gadiem
elfs rakstīja: Kā lasu kādu rakstu, tā šadi idiotiski komentāri. Viņš ir ticis uz OS. Labāk paskaties cik nav tikuši. Un apskaties cik OS pat 5,35 nepārlēca.
Pirms kautko muldi paņem kārti, iespraud pakaļā un palekā. Pēc tam ar to pašu kārti pārlec 1 m. Lieku 100 LS ka nepārlēksi.
Normāli džeks startē kā var atbilstoši savam līmenim. Bet skaidrs, ka parāda arī savas ambīcijas - pietiek ar piedalīšanos un nelielām cerībām uz finālsacensībām - bet čempions nekad nebūs.

ps - nu ir kādas aptuvenas aplēses cik nav tikuši? (piem no Latvijas, kas trenējas ap 10 gadiem..)
Slēpts komentārs: Funkcionārs
, 2012-08-08 17:13, pirms 12 gadiem
Diezgan skumji klausīties tos mūsu 'sportistu' komentārus pēc sacensībām. Tjipa, ko jūs man piesienieties, nostartēju atbilstoši savam līmenim. Reti kurš parāda kaut kādas ambīcijas vai kaut kādas iestrādes uz nākotni, okay, šobrīd es esmu šajā līmenī, bet es smagi strādāšu lai pēc gada vai diviem es jau būtu attiecīgi progresējis. Nacionālā mentalitāte/attieksme? Žēl ja tā.
, 2012-08-08 19:57, pirms 12 gadiem
"Latvijas vienīgais kārtslēcējs Mareks Arents"
Nu jau nu, viņš tiešām ir vienīgais visā LV?
, 2012-08-09 09:52, pirms 12 gadiem
Timofejs rakstīja: "Latvijas vienīgais kārtslēcējs Mareks Arents"
Nu jau nu, viņš tiešām ir vienīgais visā LV?
Vienīgais, kas 3 metrus var pārvarēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.