Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Lodes grūšanā triumfē sezonas līdere Ostapčuka

Lodes grūšanā triumfē sezonas līdere Ostapčuka
Nadežda Ostapčuka
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpiādes sieviešu lodes grūšanas sacensības noslēgušās ar sezonas līderes Nadeždas Ostapčukas uzvaru. Baltkrievijas sportiste finālā uzvarēja ar rezultātu 21.36 metri.

Kvalifikācijā labāko rezultātu uzrādīja sezonas līdere, ukrainiete Nadežda Ostapčuka – 20.76. Tālāk par 20 metriem aizgrūst izdevās vēl tikai Pekinas čempionei Valērijai Adamsai. Jaunzēlandes sportistes rezultāts – 20.40.

Ostapčuka finālā otrajā mēģinājumā izcēlās ar 21.31 metrus tālu grūdienu, bet trešajā grūdienā to uzlaboja par pieciem centimetriem, nopietni piesakoties uz zelta medaļu. Nevienai no citām fināla dalībniecēm dzīves laikā nebija izdevies lodi aizgrūst tik tālu. Adamsai personīgais rekords ir 21.24.

2005. gada pasaules čempione Ostapčuka nebija noķerama un Pekinas bronzai šodien pievienoja Londonas zeltu, uzvarot ar rezultātu 21.36. Ostapčukai četri no pieciem ieskaitītajiem mēģinājumiem bija pāri 21 metram.

Ar sudrabu nācās samierināties Adamsai – 20.70, bet bronzas medaļu ar jaunu personisko rekordu izcīnīja krieviete Jevgeņija Kolodko – 20.48.

Londonas olimpiāde. Lodes grūšana sievietēm

VSportisteValstsRez.
1.Nadežda OstapčukaBaltkrievija21.36
2.Valērija AdamsaJaunzēlande20.70
3.Jevgeņija KolodkoKrievija20.48 PB
4.Ličiao GonaĶīna20.22
5.Lina LīĶīna19.63
6.Mišela KārtereASV19.42

Izmantotie resursi:
london2012.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.