Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

Endijs Marejs: ''Šī ir mana lielākā uzvara karjerā''

Endijs Marejs: ''Šī ir mana lielākā uzvara karjerā''
Endijs Marejs
Foto: Professional Sport/Scanpix

Vakardien ar pārliecinošu mājinieka Endija Mareja uzvaru pār šveicieti Rodžeru Federeru noslēdzās olimpiskais vīriešu vienspēļu tenisa turnīrs. Pēc mača brits sniedza īsus komentārus, sakot, ka šī ir viņa lielākā uzvara karjerā.

Pēc mača Marejs neslēpa prieku par izcīnīto zelta medaļu olimpiskajās spēlēs. ''Šī noteikti ir lielākā uzvara manā dzīvē. Pēdējās nedēļas ir bijušas tiešām satriecošas - esmu piedzīvojis daudzus priecīgus mirkļus. Jau kopš paša finālmača sākuma jutos pavisam mierīgs, un skatītāju atbalsts bija vienkārši lielisks.''

''Man daudzkārt nācies piedzīvot sāpigus zaudējumus lielāko turnīru finālos, kas ļoti sāpina, taču tagad esmu olimpiskais čempions. Domāju, ka olimpiskais tenisa turnīrs ar katru nākamo četrgadi kļūst prestižāks, jo šeit spēlēt ierodas arvien kuplāks skaits pasaules vadošo tenisistu,'' savas domas atklāja 25 gadus vecais Marejs.

Brits arī uzsvēra, ka šo uzvaru viņš nekad neaizmirsīšot un ka tā dos papildu pārliecību nākamajos ''Grand Slam'' turnīros.

Marejs ir piektais britu tenisists, kuram izdevies izcīnīt zeltu olimpiskajā tenisa turnīrā. Iepriekšējoreiz britiem to izdevās paveikt tālajā 1908. gadā.

Jāatzimē, ka Marejs, spēlējot kopā ar Lauru Robsoni, vakardien piedalījās arī jaukto dubultspēļu finālmačā, taču tajā pie panākuma tikt neizdevās. Britu duets ar rezultātu 6:2, 3:6, 8:10 piekāpās baltkrievu duetam Viktorijai Azarenkai un Maksam Mirnijam, iegūstot sudraba medaļas.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-06 16:54, pirms 12 gadiem
malacis!
, 2012-08-06 17:03, pirms 12 gadiem
un tāda viņa arī paliks
, 2012-08-07 00:56, pirms 12 gadiem
Shed rakstīja: un tāda viņa arī paliks
Tieši tā!
, 2012-08-07 09:03, pirms 12 gadiem
Tā jau ir, jo nevienu no lielajiem tenisa turnīriem uzvarēt nav izdevies.
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.