Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Māsām Viljamsām trešais olimpisko dubultspēļu zelts

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Māsām Viljamsām trešais olimpisko dubultspēļu zelts
Serēna un Venusa Viljamsas
Foto: Reuters/Scanpix

Venusa un Serēna Viljamsas svētdien, 5. augustā, trešo reizi uzvarēja olimpisko spēļu dubultspēļu turnīrā, zelta medaļas izcīnot arī Londonas olimpiādē. Amerikānietes finālā ar 6:4, 6:4 apspēlēja Čehijas pāri Andrea Hlavačkovu un Luciju Hradečku.

Londonā ar pirmo numuru bija izliktas amerikānietes Līzele Hjūbere un Līza Reimonda. Viņām vienīgajām 1. kārta bija brīva, jo Aļonas Bondarenko savainojuma dēļ turnīrā nevarēja piedalīties Ukrainas pāris Aļona un Katerina Bondarenko.

Amerikānietes tika līdz pusfinālam, kurā zaudēja pērnā gada "French Open" čempionēm, čehietēm Andrea Hlavačkovai un Lucijai Hradečkai – 1:6, 6:7(2). No otras puses līdz finālam neizbēgami tika māsas Viljamsas. Serēna un Venusa vakar pusfinālā tika galā ar krievietēm Mariju Kiriļenko un Nadju Petrovu – 7:5, 6:4.

Interesanti, ka šodien olimpiskajā finālā bija Vimbldonas fināla atkārtojums. 7. jūlijā notikušajā spēlē Viljamsas čehu duetu apspēlēja ar 7:5, 6:4. Šodienas mačs notika zem jumta, jo sacensību pēdējās dienas spēļu programmas sākumā lija lietus.

Viljamsas jau pirmajā geimā tika pie breika, kuru izdevās nosargāt. Desmitajā geimā Viljamsas pie Venusas serves neizmantoja divas setbumbas un pat deva pretiniecēm breikbumbu, kas ļautu izlīdzināt rezultātu. Venusa pēc tam ieservēja trīs lieliskas serves pēc kārtas, un sets bija galā ar ASV uzvaru – 6:4.

Otrā seta sākumā amerikānietes atspēlēja divas breikbumbas, bet piektajā geimā ieguva "sauso" breiku, izvirzoties vadībā ar 3:2. Iespēju atspēlēties čehietēm nebija, un arī otrajā setā Viljamsas uzvarēja ar 6:4. Venusai un Serēnai trešais olimpiskais dubultspēļu zelts.

Abas māsas šonedēļ pārrakstīja vēl vienu tenisa vēstures lapu. Tagad katrai ir četras olimpiskas zelta medaļas – pa vienai vienspēlēs un trim pāru sacensībās. Venusa vienspēlēs uzvarēja Sidnejā, bet Serēna vakar Londonā. Dubultspēlēs Viljamsas trīs olimpiādēs nav zaudējušas nevienu setu!

Bez šodienas panākuma abas kopā dubultspēlēs olimpisko spēļu ietvaros uzvarējušas arī 2000. un 2008. gadā. 2004. gadā Atēnās Serēna nespēlēja savainojuma dēļ, bet Venusa pārī ar Čandu Rubinu zaudēja jau 1. kārtā. Līdz vakardienai trīs olimpiskie tenisa zelti bija tikai britu tenisistam Redžijam Dohertijam (1900. – 1908. gads).

Bronzas medaļas izcīnīja Kiriļenko un Petrova, kuras ar pirmo numuru izliktās amerikānietes Hjūberi un Reimondu apspēlēja trīs setos – 4:6, 6:4, 6:1. ASV komandā vājais posms bija Hjūbere, kura kopš otrā seta vidus spēlēja, būdama šķietami savainota.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-05 16:06, pirms 12 gadiem
No pieciem iepsjamiem zeltiem,ASV tris! Ta neko sev!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-05 16:54, pirms 12 gadiem
sandis444 rakstīja: Kas ta bronzu dabuja?
Cina vel nenotika! Tur krievietes cinisies ar amerikanietem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja