Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Jauktajās dubultspēlēs triumfē Azarenka un Mirnijs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jauktajās dubultspēlēs triumfē Azarenka un Mirnijs
Viktorija Azarenka un Maksims Mirnijs
Foto: AFP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu tenisa turnīra jauktajās dubultspēlēs triumfēja sacensību galveno favorīti – baltkrievi Viktorija Azarenka un Maksims Mirnijs. Viņi finālā ar 2:6, 6:3, 10:8 pieveica Lielbritānijas sportistus Endiju Mareju un Loru Robsoni.

Jauktās dubultspēles olimpiskajā programmā atgriezās pēc 88(!) gadu pārtraukuma. Londonas turnīra pirmās izspēles uzvarētu gods tika austrāliešiem Samantai Stosurai un Leitonam Hjuitam. Ķenguru zemes pārstāvji tika līdz pusfinālam, tajā trīs setos zaudējot britiem Endijam Marejam un 18 gadus vecajai Lorai Robsonei, kura šovasar debitēja vienspēļu ranga pirmajā simtniekā.

Turnīrā piedalījās tikai 16 dueti, ar pirmo numuru bija izlikti 2007. gada "US Open" čempioni, Baltkrievijas pāris Viktorija Azarenka un Maksims Mirnijs. Viņi viegli tika līdz finālam, kurā bija favorīti pret Mareju un Robsoni.

Mačs Vimbldonas centrālajā kortā pusotru stundu pēc Mareja triumfa vienspēlēs sākās negaidīti. Briti jau pirmajā geimā tika pie breika, kad servēja Mirnijs. Divus geimus vēlāk tika iegūts "sausais" breiks pie Azarenkas serves, un drīz vien Marejs ar Robsoni bija priekšā ar 4:0. Seta atlikušajā daļā uzvarēja servējošie dueti, un Marejs ar Robsoni pirmo partiju uzvarēja ar 6:2.

Otrā seta 4. geimā baltkrievi tika pie breika, kad servēja Robsone – 3:1. Vika ar Maksu pretiniekiem iespēja atspēlēties nedeva, un otro setu uzvarēja ar 6:3. Lielbritānijas tenisistu noskaņojumu neuzlaboja arī tas, ka tobrīd pārāki bija ne tikai Baltkrievijas tenisisti, bet arī fani. Supertaibreikā Azarenka un Mirnijs spēja apliecināt favorītu statusu un zelta medaļu mačā uzvarēja ar 2:6, 6:3, 10:8.

Azarenkai un Marejam Londonā divas medaļas - Vikai zelts mikstā un bronza vienspēlēs, bet Marejam vienspēlēs zelts, savukārt jauktajās dubultspēlēs jāsamierinās ar sudrabu. Robsone ir jaunākā olimpiskās medaļas ieguvēja kopš 1992. gada, kad Barselonā 16 gadu vecumā zeltu izcīnīja Dženifera Kapriati.

Spēlē par trešo vietu amerikāņi Līza Reimonda ar Maiku Braienu arī tikai ar supertaibreika palīdzību uzveica Vācijas duetu Sabīni Liziki un Kristoferu Kasu – 3:6, 6:4, 10:4.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-08-05 21:13, pirms 12 gadiem
Pārlicinoši!!! Angļiem nebija variantu.īpaši jau taibreikā!!! Super!

  +2 [+] [-]

, 2012-08-05 21:41, pirms 12 gadiem
Murrays šodien tāpat jau izcīnija savu lielāko uzvaru

  -2 [+] [-]

, 2012-08-05 21:49, pirms 12 gadiem
Paldies Dievam un Azarenkai, ka pretīgajiem britiem par zeltu mazāk.
Skatīties uz priecīgu tenisa pasaules simulātoro un raudātāju N.1 Mareju, izņemot britus, prieku citiem pasaulē nesagādā.
Puišelis pat šajā turnīrā 2 spēlēs pie nelabvēlīgiem rezultātiem atkal sauca dakterus uz laukuma, lai traucētu pretiniekam ritmu..

  +1 [+] [-]

, 2012-08-06 01:31, pirms 12 gadiem
Malači. Murrey jau pietiek ar vienspēļu titulu, sačakarēja Federera pēdējo sapni un neizcīnīto titulu - zeltu Olimpiādē.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-06 07:06, pirms 12 gadiem
Vakarā abi nosvinēs! (: