Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

Rumbenieks: "Esmu sašutis..."

Rumbenieks: "Esmu sašutis..."
Arnis Rumbenieks
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

"Ceru, uz Rio braukšu jau ar lielākiem mērķiem," pēc finiša Londonas olimpisko spēļu 20 km distancē šodien atzina Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks. Šodienas starts devis jaunu motivāciju turpmākajam darbam, kaut gan nodrošinājuma ziņā ar vadošajiem sacensties esot neiespējami.

"Pagaidām nezinu ne savu vietu, ne rezultātu. Koncentrējos uz sevi un neskatījos, kas notiek apkārt. Cik varēju, tik darīju. Labi tas, ka finišēju, taču domāju, ka rezultāts nav tas, kādu vēlētos. Liels prieks, ka trases malā dzirdēju, ka bļāva par Latviju. Ļoti, ļoti patīkami," pirmos iespaidus pēc olimpiskās debijas atklāja 24 gadus vecais sportists, gan neslēpjot sarūgtinājumu par olimpisko sacensību norises vietu - Bekingemas pils apkārtni. "Patiesībā - esmu sašutis. Es tomēr gribētu finišēt olimpiskajā stadionā - tas sportistam ir kaut kas grandiozs. Esmu mazliet vīlies, ka mums šāda iespēja netika dota - ja ne finišēt, tad startēt olimpiskajā stadionā."

Rumbenieks atzina, ka olimpiskā gaisotne atsaukusies uz sniegumu. "Varbūt pieredzes trūkums, taču sajūtas pavisam citādākas. Pirmajos 3-4 apļos bija satraukums, kas mazliet traucēja. Mazāka mēroga sacensībās ātri ieej savā ritmā - zini, kas jāizdara un kur jābūt. Šeit pagāja ilgāks laiks. Visu laiku bija jāmēģina trāpīt plūsmā, kas iet tavā tempā, bet tas nav tik viegli - nelaiž jau vienmēr. Tehnikas ziņā gan šodien varēja pariskēt. Trase tra, patīkama." Te dēlu un audzēkni mazliet papildināja treneris Aivars Rumbenieks. "Trase līdzena. Vienīgais, ko ievēroju - sportistiem traucēja vējš. Pa vējam uzsilst, pret vēju - sāk žāvēt. Vienam mazāk, citam vairāk, taču - tas traucēja. Kopumā normāls starts, taču pēc viņa spējām - vajadzēja būt 5-7 vietas augstāk."

Cita starpā soļotājs piesauca arī nevienlīdzīgos apstākļus, kas neļauj iesaistīties cīņā ar tiem, kas soļo vadošajās pozīcijās. "Ir tādi [soļotāji], kas aizbrauc, nodzīvo mēnesi Sanktmoricā, un tiem, šeit atbraucot, arī ir rezultāti. Mums nav tā, ka varētu braukt trenēties uz Šveici - dzīvot tur pa ziemu. Bet jāsacenšas ar tādiem, kam tādas iespējas ir. Tādiem, kam ir savs personiskais treneris, masieris, fizioterapeits. Protams, nav vietas atrunām, un komentētāji vienmēr būs gudrāki, taču - tā tas ir," norādīja Rumbenieks, taču atzina - starts Londonā noteikti vairojis entuziasmu turpināt sportot. "Lielāka motivācija - noteikti. Domāju, ejot uz priekšu, nākamajā solī jau jutīšos drošāk, un arī atbalstītāji varbūt skatīsies citādāk - jau kā uz olimpieti. Šeit gribu pateikt lielu paldies Ventspils Olimpiskajam centram - bez viņu atbalsta es uz Londonu nebūtu ticis. Ceru, ka viņi man uzticēsies arī turpmāk."


, 2012-08-04 22:33, pirms 12 gadiem
0:1 Latvijas sporta funkcionāru lauciņā, paldies Lembergam, ka vismaz uz OS tika , nožēlojami, un tad brīnās, ka nav medaļu. Vismaz kāds atļaujas kritizēt !
, 2012-08-04 22:40, pirms 12 gadiem
rumbin, tu i labakais! pedeja rindkopa kaut kad pirms tam no tevim esmu so dzirdejis!
, 2012-08-04 23:16, pirms 12 gadiem
Ar 45. vietu pārāk nevajadzētu iespringt uz finišēšanas vietu.
Labāk enerģiju tērēt treniņiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-04 23:21, pirms 12 gadiem
Patīkami, ka Rumbenieks ir apņēmības pilns turpināt. Bet nu principā visa Rumbiņa karjera atkarīga tikai un vienīgi no Ventspils OC. Turpinās maksāt viņam algu vai tomēr vairs nē
, 2012-08-05 00:25, pirms 12 gadiem
lai būtu visas fīčas un tjūnings , ko uzskaitīja Rumba - jāparāda kaut kas arī no sevis, nevis jāstartē pagastu sporta svētkos un olimpiskie "A" normatīvi jāizpilda sētas mačos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-05 10:11, pirms 12 gadiem
Nevajag uz Sveici braukt trenēties dārgi un ziemā sniegs,brauc uz Kirgīziju un soļo,turpat neviens netraucēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-05 10:47, pirms 12 gadiem
messibesii7777 rakstīja: par Felpsa zeltu atkal klusums!
Rumbeniekam vajadzētu komentēt Felpsa zelta medaļas?
, 2012-08-05 12:17, pirms 12 gadiem
Rumbenieks: "Esmu sašutis..."

Arī es esmu sašutis par tādu sniegumu.
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.