Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Marejs: "Esmu daudz iemācījies no Vimbldonas fināla pret Federeru"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs: "Esmu daudz iemācījies no Vimbldonas fināla pret Federeru"
Endijs Marejs
Foto: AP/Scanpix

Britu tenisists Endijs Marejs uzskata, ka viņam ir labākas izredzes uzvarēt olimpiskajā finālā nekā tas bija Vimbldonā, jo arī viņam pretiniekam Rodžeram Federeram tā būs pavisam jauna pieredze.

Federers pirms četriem gadiem kopā ar Stanislasu Vavrinku kļuva par Pekinas olimpiādes dubultspēļu turnīra čempioniem, bet rīt var pievienot arī vienspēļu zeltu.

Šveicieša pretinieks finālā būs tas pats, kuru viņš pagājušajā mēnesī apspēlēja Vimbldonas finālā – Endijs Marejs. Skots uzskata, ka šis fināls būs atšķirīgs: "Federeram tā ir reta parādība – spēlēt tādā finālā, kurā viņš līdz šim vēl nav bijis, jo Rodžers tenisā ir sasniedzis tik daudz. Ceru, ka tas līdzsvaros mūsu izredzes. Līdz šim vairumā mūsu maču viņam palīdzējusi lielāka pieredze."

Federers vakar kortā pavadīja 4.5 stundas spēlē pret Huanu Martinu Del Potro, pamatīgi patērējot enerģiju. Marejs daudz ātrāk izrēķinās ar Novaku Džokoviču, tiesa, īpaši svaigāks Endijs nebūs, jo viņam šodien jāaizvada jauktās dubultspēles kopā ar Loru Robsoni, iespējams, pat divus mačus (ja izdosies uzvarēt pirmo), bet Federeram brīvdiena.

"It nemaz nejūtos noguris. Mentāli esmu svaigs. Parasti pēc spēlēm ar Novaku ir fizisks nogurums, taču jūtos labi. Iespēja finālā izcīnīt zeltu jācenšas izmantot, jo citas nebūs vismaz četrus gadus," pēc divu stundu ilgās spēles pret Džokoviču izteicās Marejs.

"Spēlēt pret Rodžeru vienmēr ir grūti. Man ir bijušas dažas labas uzvaras, bet arī sāpīgi zaudējumi. Esmu mācījies no Vimbldonas fināla – runāju ar savu komandu gan par to spēli, gan svētdienai paredzēto taktiku. Vēlos censties uzvarēt, nevis domāt par atriebšanos par iepriekšējo zaudējumu. Uzskatu, ka jākoncentrējas nākotnei, nevis jādomā par pagātni," sacīja Marejs.

Federers atzīmē fanu nozīmi: "Viņam būs pamatīgs skatītāju atbalsts. Vimbldonā man izdevās ar to tikt galā, taču vienmēr uz to nevar paļauties. Marejs ir izcils spēlētājs, taču pats arī nespēlēju pirmo dienu. Domāju, ka jābūt lieliskam mačam."

Izmantotie resursi:
BBC

  +1 [+] [-]

, 2012-08-04 11:17, pirms 12 gadiem
Kad notiks fināls ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-04 12:19, pirms 12 gadiem
sist sev pa pieri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-04 15:56, pirms 12 gadiem
Žēl, ka Dle Potro zaudēja un arī žēl, ka Džokovičs zaudēja, jo Marejs lielos turnīros neko nespēj izdarīt Federeram. Rodžers jau ir pietiekoši vinnējis, lai arī citiem tiek, un nekas, ka viņš vēlnav vinnējis OS.