Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Didzis Rudmanis

Jurkevičam līdz pusfinālam pietrūkst 0,48 sekundes

Jurkevičam līdz pusfinālam pietrūkst 0,48 sekundes
Dmitrijs Jurkevičs (centrā)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar Londonas olimpiskajā stadionā 1500 metru priekšskrējienos piedalījās Latvijas sportists Dmitrijs Jurkevičs, kurš, savā skrējienā sasniedzot devīto vietu, bet kopvērtējumā ierindojoties 25. pozīcijā, pusfināliem kvalificēties nespēja.

Distanci Jurkevičs uzsāka skrējēju grupas priekšgalā. Skrējiena gaitā gan sportists vairāk turējās grupas vidusdaļā, taču, sākoties pēdējiem četrsimt metriem, nonāca grupas aizmugurē. Finiša spurtā Dmitrijam izdevās aizskriet garām diviem konkurentiem, finišējot pēc 3:41,40 minūtēm un ierindojoties devītajā pozīcijā.

Lai kvalificētos pusfinālam, Jurkevičam distance bija jāveic 0,48 sekundes ātrāk. Jāatzīmē, ka ļoti ātrs bija pirmais skrējiens, kurā ātrāk par 3:40,00 noskrēja uzreiz 11 sportisti, no kuriem visi arī iekļuva pusfinālā.

Šis Jurkevičam bija pirmais starts olimpiskajās spēlēs. Savu labāko rezultātu 1500 metros sportists sasniedza 2011. gadā, kad distanci veica 3:37,35 minūtēs.

Trešajā priekšskrējienā neveiksmi piedzīvoja viens no sacensību favorītiem kenijietis Niksons Čepseba, kurš, distances pēdējā aplī paklūpot, nepaspēja atgūt zaudēto un pusfinālam nekvalificējās.

Pusfināla skrējieni 1500 metru distancē norisināsies parīt, 5. augustā, 22:15 pēc Latvijas laika.

Londonas olimpiāde. 1500 metru priekšskrējieni

VietaSportistsValstsRez.
1.Taoufiks MahloufiAlžīrija3:35.15
2.Mekonens GebremedinsEtiopija3:36.56
3.Asbels KipropsKenija3:36.59
4.Ross MarejsLielbritānija3:36.74
5.Muhamads AlgarniKatara3:36.99
6.Leonels MancanoASV3:37.00
7.Florians KarvaljoFrancija3:37.05
8.Muhameds MoustaouiMaroka3:37.41
9.Raiens GregsonsAustrālija3:38.54
10.Mansors AliBahreina3:38.69
11.Jegors NikolajevsKrievija3:38.92
12.Muhameds ŠavensSaūda Arābija3:39.42
............
25.Dmitrijs JurkevičsLatvija3:41.40

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: lielais eksperts
, 2012-08-03 22:56, pirms 12 gadiem
nu kka naw veiksmes mums pagaidam!!!
, 2012-08-03 22:56, pirms 12 gadiem
Gaidīju personīgo no Dimas. Nesapratu, kas notika skrējiena beigās, taktiski ļoti slikti izskatījās, slikti cīnījās par pozīciju pūlī.

Nu nekas, nākamsezon gaidam jaunu LV rekordu! Turies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-03 23:09, pirms 12 gadiem
sasperjods ir neveiksmīgs niks šeit
Slēpts komentārs: Spararats
, 2012-08-03 23:17, pirms 12 gadiem
Spararats rakstīja: ja neskaita Ikaunieci, pārējie vieglatlēti vienkārši nožēlojami. Labāk būtu palikuši mājās, ka nav kazai piena ta nav.
Nodefinē, ko tavā izpratnē nozīmē vārds "nožēlojams"?

Tu uzskati, ka izpildīt olimpisko normatīvu un izcīnīt 25 vietu olimpiskajās spēlēs ir nožēlojami?

Ja tā, tad sarunājam, kur rīt tiekamies un es tev personīgi tā ielikšu pa žokli, ka nākamreiz padomāsi pirms rakstīsi šādu komentāru...
, 2012-08-03 23:29, pirms 12 gadiem
Prometejs rakstīja: Nodefinē, ko tavā izpratnē nozīmē vārds "nožēlojams"?

Tu uzskati, ka izpildīt olimpisko normatīvu un izcīnīt 25 vietu olimpiskajās spēlēs ir nožēlojami?

Ja tā, tad sarunājam, kur rīt tiekamies un es tev personīgi tā ielikšu pa žokli, ka nākamreiz padomāsi pirms rakstīsi šādu komentāru...
Jā es uzskatu tieši tā, ka izpildīt normatīvu, ieguldīt lielu darbu, un pēc tam visās lielajās sacensībās pēc kārtas izgāzties ir NOŽĒLOJAMI. Ja tu, intelekta nesabojātā seja, spētu paskatīties, kādi ir urtāna, sokolova, jurkēviča un vēl virknes citu Latvijas vieglatlētu personiskie rezultati, kas saniegti priekuļu un mazpisānu līgās, un kādi - pasaules čempionātos, olimpiskajās spēlēs, un citas lielajās sacensibās , tad tu ari saprastu par ko ir runa.
, 2012-08-03 23:29, pirms 12 gadiem
Mums tak nav melno...Jeb jūs gribat starp melnajiem dzīvot? Mums ir tikai tas, kas mums ir...LEPNUMS, bet TĪNEIDŽERIEM to nesaprast...Nu neiet mums...ja būs medaļa tad būs tikai BMX, un ja nebūs- nekas traks tāpat nebūs, jo vismaz 1na 5tā un viena 9tā vieta pasaulē mums jau ir... Neticās ka VADIMS ar KOVALU izšaus, jo pārāk daudz neveiksmes un traumas abus vajājušas, un PSIHOLOGS šeit nelīdzēs...Jo viss ir galvās...
, 2012-08-03 23:43, pirms 12 gadiem
Spararats rakstīja: Jā es uzskatu tieši tā, ka izpildīt normatīvu, ieguldīt lielu darbu, un pēc tam visās lielajās sacensībās pēc kārtas izgāzties ir NOŽĒLOJAMI. Ja tu, intelekta nesabojātā seja, spētu paskatīties, kādi ir urtāna, sokolova, jurkēviča un vēl virknes citu Latvijas vieglatlētu personiskie rezultati, kas saniegti priekuļu un mazpisānu līgās, un kādi - pasaules čempionātos, olimpiskajās spēlēs, un citas lielajās sacensibās , tad tu ari saprastu par ko ir runa.
Tu vispār apjēdz cik sarežģīti ir sasniegt labāko formu uz 4-gades galvenajām sacensībām un izšaut īstajā brīdī? Katru dienu tas nenotiek un tas saprātīgai būtnei būtu jāsajēdz. Ir ļoti daudzi faktori, kas to var negatīvi ietekmēt.

Par to vien tev jāciena mūsu vieglatlēti, ka viņi ir spējuši nonākt līdz tādam līmenim...

Tad kur rīt tiekamies gudriniek?
, 2012-08-03 23:49, pirms 12 gadiem
Prometejs rakstīja: Par to vien tev jāciena mūsu vieglatlēti, ka viņi ir spējuši nonākt līdz tādam līmenim...
Šitie teicieni - `labi ka mums ir vismaz tādi` , `galvenais ir piedalīties` , `priecāsimies par esošajiem rezultātiem, viss kartībā` , `Latvija taču maza` .

Vemt gribās no šitiem teicieniem. Tā ir visklajākā zaudētaju attieksme. Es saprotu, ka uzsvars tiek likts uz resursiem un to ka visur visi no Latvijas nevar būt čempioni. Dzīvo tālāk vecīt ar šitādiem principiem, tā ir sūdīgākā atbalsta izpausme, ir jāstimulē, nevis jāžēlo
, 2012-08-03 23:52, pirms 12 gadiem
lielais eksperts rakstīja: Šitie teicieni - `labi ka mums ir vismaz tādi` , `galvenais ir piedalīties` , `priecāsimies par esošajiem rezultātiem, viss kartībā` , `Latvija taču maza` .

Vemt gribās no šitiem teicieniem. Tā ir visklajākā zaudētaju attieksme. Es saprotu, ka uzsvars tiek likts uz resursiem un to ka visur visi no Latvijas nevar būt čempioni. Dzīvo tālāk vecīt ar šitādiem principiem, tā ir sūdīgākā atbalsta izpausme, ir jāstimulē, nevis jāžēlo
Kurš te kautko saka par resursiem un zaudētāju filozofiju? varbūt tavas fantāzijas. Vnk gribu ielikt vienu labo āķi lielajam gudriniekam, kurš brauc virsū mūsu vieglatlētiem. Tā arī visa bēda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-04 00:08, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: zini
tas nav sarežģīti
es biju padsmit gadus'augstu sasniegumu sportā (1-4v LV)
kopš 15 gadus ne reizi mačos nenostartēju sliktāk kā treniņos
šie Kovala 86m un Sokolova 76-78m man šķiet kaut kas neiedomājams
Neapvainojies, bet es runāju par nedaudz augstāka mēroga sačiem, tb pasaules čemjiem un OS. Protams, ka tevis minētie rezultāti ir fenomenāli. Ja visas zvaigznes sakrīt, tad jau arī mūsējiem veiksme uzsmaida.

Ja esi kapājis padsmit gadus kautvai Lavijas mērogā pa spici, tad jau tu arī zini, kā savainojums(i) vai elementāra saslimšana var sačakarēt sagatavošanās posmu.
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.