Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Badmintona jauktajā dubultspēlē zelts Ķīnai

Badmintona jauktajā dubultspēlē zelts Ķīnai
Nans Žangs un Junlei Žao
Foto: AFP/Scanpix

Šodien olimpiskajās spēlēs Londonā sadalīts pirmais medaļu komplekts badmintonā. Finālā tikās divi Ķīnas pāri, līdz ar to skaidrs, kuras valsts sportisti tika pie zelta.

Badmintons izpelnījās lielu uzmanību saistībā ar astoņām diskvalifikācijām, taču tas notika dāmu dubultspēlēs (tika diskvalificēti četri pāri - divi Dienvidkorejas un pa vienam Ķīnas un Indonēzijas) un nekādi neietekmēja jaukto dubultspēļu turnīru.

Tas sākās jau labu laiku iepriekš, 16 pāriem izspēlējot grupu turnīru. Negaidīti pat no grupas neizkļuva Dienvidkorejas pāris, kura vīriešu kārtas pārstāvis Jongs Dae Lī pirms četriem gadiem ar citu pārinieci izcīnīja Pekinas zeltu.

1/4 finālā uzvaras izcīnīja abi ar pirmajiem diviem numuriem izliktie Ķīnas pāri. Nans Žangs un Junlei Žao viegli ar 21:13 un 21:17 pārspēja dāņu pāri, bet Čens Hu un Jina Ma daudz grūtākā cīņā pārspēja poļus - 19:21, 21:16, 23:21. Arī pusfinālos abi Ķīnas pāri uzvarēja - Žangs un Žao sīvā mačā tika galā ar citu Dānijas pāri Joahims Fišers Nīlsens un Kristinna Pedersena 17:21, 21:17, 21:19, savukārt Hu un Ma atkal zaudēja 1. setu, taču uzvarēja spēli - pret Indonēzijas pāri Tantovi Ahmads un Liliana Natsira 21:23, 21:18, 21:13.

Cīņā par bronzu Dānijas pāris viegli uzvarēja indonēziešus (21:12, 21:12), bet finālā Žangs un Žao bez īpašām problēmām pieveica tautiešus Hu un Ma - 21:11 un 21:17.

Badmintons, jauktie pāri

VPārisValsts
1.N.Žangs un J.ŽaoĶīna
2.Č.Hu un J.MaĶīna
3.J.F.Nīlsens un K.PedersenaDānija
4.T.Ahmads un L.NatsiraIndonēzija
5.R.Mateusiaks un N.KostiučikaPolija
6.T.Leiborns un K.R.JūlaDānija

Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.