Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Spānijas olimpiskajā sastāvā trīs "Euro2012" čempioni

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spānijas olimpiskajā sastāvā trīs "Euro2012" čempioni
Huans Mata
Foto: Reuters/Scanpix

Kļuvuši zināmi Spānijas izlases kandidāti dalībai Londonas olimpiādes futbola turnīrā. Laimīgo pulkā tikuši arī trīs futbolisti, kuri pirms divām dienām kļuva par Eiropas čempioniem.

Džordi Alba un Huans Mata guva vārtus finālā pret Itāliju (4:0). "Chelsea" pussargs Mata mača beigās izgāja uz maiņu, savukārt Havi Martiness nespēlēja. Spānija svētdien kļuva par pirmo komandu, kurai izdevies uzvarēt divos Eiropas čempionātos pēc kārtas, starpā triumfējot arī Pasaules kausā.

Spānijas izlases galvenais treneris Luiss Milja nosaucis 22 spēlētājus, kuri pretendē uz braukšanu uz Londonu. Olimpiādē sastāvā drīkst būt tikai 18 futbolisti, tādējādi četriem futbolistiem gaidāma vilšanās.

Uz komandu izsaukts arī "Manchester United" pamatvārtsargs Davids De Heja. Četri spēlētāji izraudzīti no "Athletic" – Anders Erera, Ikers Munjains, jau pieminētais Mariness un vēl arī Mikels Sanhosē Domingess.

Četri futbolisti pārstāvēti arī "Barcelona" – Alba, Martins Montoija, Tjagu Alkantara un Kristians Teljo.

Komanda kopā sanāks piektdien, bet pirms olimpiādes pārbaudes mačos tiksies ar Senegālu un Meksiku. Savukārt olimpiādē Spānija spēlēs D apakšgrupā kopā ar Japānu, Hondurasu un Maroku. Pirmais mačs spāņiem paredzēts 26. jūlijā pret japāņiem.

Spānijas izlases kandidāti olimpiskajām spēlēm

Mikels Domingess, Havjērs Martiness, Anders Erera, Ikers Munjains (visi "Athletic"), Horhe Koke, Žoels Robless Blaskess, Adrians Lopess Alvaress (visi "Atletico Madrid"), Martins Montoija, Tjagu Alkantara, Džordi Alba, Kristians Teljo (visi "Barcelona"), Rodrigo Moreno ("Benfica"), Alvaro Domingess Soto ("Borussia M"), Oriels Romeu, Huans Mata ("Chelsea"), Alvaro Vaskess Garsija ("Espanyol"), Fransisko Romans Alarkons ("Malaga"), Davids De Heja ("Manchester United"), Sesars Tanko ("Olympique Marseille"), Injiho Martiness ("Real Sociedad"), Alverto Rabasko ("Gijon"), Djēgo Viljars ("Villarreal").

Izmantotie resursi:
Inicio - Real Federación Española...

     [+] [-]

, 2012-07-04 01:18, pirms 12 gadiem
Alba manuprāt nespēlēs,gara sezona plus vēl visas spēles iekš Euro no zvana līdz zvanam,vēl tak jāpārvācas no Valensijas uz Barcelonu,tas pats sakāms par Matu,lai cik prestiži,bet jāatpūšas ar kādreiz,ok,Euro gandrīz nespēlēja,bet mēnesi smagi trenēties un uzturēt sevi formā nav tas pats,kas sēdēt Ibicas pludmalē,bet par pārējiem,sastāvs var sanākt pat ļoti spēcīgs,katrā līnijā pa pieredzējušam līderim,Martines aizsardzībā,Munjains un Thiago droši ka vēlēsies pierādīt ka velti netika iekļauti izlasē kaut kā rezervisti un vēl Martines no Sociedad,nebrīnīšos ja būs kārtējais Spānijas triumfs futbolā,vienīgie kas spētu konkurēt ir Brazīlija

     [+] [-]

, 2012-07-04 15:51, pirms 12 gadiem
Tjagu Alkantara noteikti vēlēsies pierādīt, ka Boske ir kļūdījies nepaņemot uz EČ.

     [+] [-]

, 2012-07-07 15:27, pirms 12 gadiem
Jā, Espanas sastāvs uz OS izskatās ļoti iespaidīgs. Bet pilnībā piekrītu Nilam K. Man arī šķiet, ka Alba diez vai piedalīsies. Atpīsties taču viņam arī kaut kad vajag. Domāju BRA un ESP ir galvenie pretendenti uz uzvaru turnūrā. Būs interesanti tās pavērot.