Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Cīņu par medaļām turpina S. Viljamsa, Azarenka un abas Mašas

Cīņu par medaļām turpina S. Viljamsa, Azarenka un abas Mašas
Marija Kiriļenko
Foto: AFP/Scanpix

Rīt Londonas olimpisko spēļu tenisa dāmu turnīra vienspēļu pusfinālos sacentīsies divas Marijas – Šarapova un Kiriļenko, kā arī Serēna Viljamsa un Viktorija Azarenka.

Graujoši turpina spēlēt Vimbldonas čempione Serēna Viljamsa. Amerikāniete ceturtdien ar 6:0, 6:3 sagrāva bezpalīdzīgo Karolīnu Vozņacki. Dāniete, kā ierasts, uz servi paļauties nevarēja un arī viņas slavenā aizsardzība regulāri tika caursista.

Viljamsa uzvarēja pirmos septiņus geimus, tādējādi, skaitot kopā ar vakardienas maču pret Veru Zvonarjovu, spēja uzvarēt 17(!) geimus pēc kārtas, sasniedzot iespaidīgu sēriju. Kopš atgriešanās no savainojuma pagājušajā gadā Viljamsas bilance spēlēs pret Top 10 pretiniecēm ir 14-4.

Serēna rīt pusfinālā atkal spēlēs ar Viktoriju Azarenku, kuru viņai izdevās uzveikt Vimbldonas pusfinālā. Vika dabūja krietni pasvīst pret Vācijas labāko tenisisti Andželiki Kerberi, uzvarot ar 6:4, 7:5, lai gan panākumam bija jābūt krietni pārliecinošākam.

Pirmajā setā Azarenka ātri tika priekšā ar 3:0, bet vēlāk neizmantoja iespēju tikt pie dubultbreika, kas noveda pie Kerberes atspēlēšanās. Endžija šodien kārtējo reizi apliecināja savas aizsardzības spēles prasmes, taču seta 10. geimā pat viņas aizsardzība tika sagrauta. Kerbere geimu zaudēja no 40:15 pārsvara.

Arī otrajā setā bija līdzīgs scenārijs – Vika ātri tika pie breika, kuru atdeva. Azarenka otrajā partijā savu servi zaudēja trīs reizes, no kurām pēdējā bija pēc tam, kad viņa pie 5:4 ar trim mačbumbām neizservēja maču. Kerberei neizdevās tikt līdz taibreikam, pēdējā geimā pie savas izspēles uzvarot tikai vienu izspēli.

Fantastisku maču nospēlēja Marija Kiriļenko, kura ar 7:6(3), 6:3 pieveica Petru Kvitovu. Čehiete bija sagrāvusi Mašu pēdējās divās savstarpējās spēlēs, bet šodien nespēja iegūt nevienu breikbumbu. Kiriļenko visa mača laikā pieļāva tika vienu nepiespiesto kļūdu!

Kiriļenko pretiniece būs vārda māsa Marija Šarapova, kurai treniņspēle pret Kimu Klijstersu. Beļģiete pieļāva ļoti, ļoti daudz kļūdu un spēlēja izteikti pasīvi, ļaujot Šarapovai tikt pie vieglas uzvaras ar 6:2, 7:5.

Londonas olimpiādes tenisa turnīrs. Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Victoria Azarenka – (7) Angelique Kerber6:4 7:5
(3) Maria Sharapova – Kim Clijsters6:2 7:5
(4) Serena Williams – (8) Caroline Wozniacki6:0 6:3
(14) Maria Kirilenko – (6) Petra Kvitova7:6(3) 6:3

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Olympic Tennis Event


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-02 21:31, pirms 12 gadiem
Serēnai 4 vieta un miers un Bērziņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-02 22:33, pirms 12 gadiem
Maša Kiriļenko un Serena pat var dabūt 2 medaļas jo arī dubultspēlē abas ir pusfinālā,Azarenka reāla medala mix kopā ar Mirniju.
, 2012-08-03 01:21, pirms 12 gadiem
Par Šarapovu un Kiriļenko. Cerams vienai no viņām būs zelts, otrai - bronza.
, 2012-08-03 14:20, pirms 12 gadiem
scharapova chempions
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.